Centru comercial de 12.000 mp şi complex de locuinţe, construite în spatele Palatului Ştirbey FOTO

Primăria Capitalei a dat undă verde proiectului imobiliar din spatele Palatului Ştirbey de pe Calea Victoriei, care prevede ridicarea unui centru comercial şi locuinţe de lux pe fostele grădini ale palatului.

09 feb. 2015, 11:03

În partea dinspre Calea Victoriei clădirea va avea 7 etaje de locuinţe, la mijloc cinci etaje de spaţii comerciale, iar în spate încă trei etaje de locuinţe. La subsol vor fi 4 nivele de parcare ce vor avea circa 500 locuri de parcare.

Spaţiile comerciale vor ocupa 11.761 mp, 14.404 mp locuinţele, circa 4.000 mp spaţiile publice, circa 19.000 mp parcajele subterane, iar spaţiul verde circa 2.000 mp.

Ministerul Culturii a dat undă verde proiectului imobiliar pe 24 octombrie 2013. Avizul este semnat de secretarul de stat Radu Boroianu. 

„Documentatia propune realizarea unui complex multifunctional: locuinte de lux, spatii tip galerii comerciale, la subsoluri se vor rezolva: parcare cca 500 locuri; spatii de retail, spatii tehnice, boxe, noduri circulatie, adapost ALA conform norme; la primul subsol, parter, mezanin si partial etaj I – spatii publice, galerii comerciale, expozitii; la etaje locuinte. Din punct de vedere volumetric, in spatele Palatului Stirbei este un atrium cu acoperis retractabil, care sugereaza gradina palatului. Se reconstituie grajdurile. Palatul se profileaza pe un ecran (zid inverzit), in spatele caruia se ridica afla volumul nou de locuinte, cu inaltime maxima -34.45m, parterul este retras spre str. Banului, Budisteanu si catre imobilul Budisteanu nr. 5, volumele coboara in trepte. inaltimea maxima spre str. Banului este de 21.50m, spre str. Budisteanu – 17.50 – 21.50m”, se arata in avizul emis de Ministerul Culturii.

CITEŞTE ŞI Cernica Park, un nou centru comercial, construit în Capitală. Cum va arăta FOTO