Centru medical „Medici fără Frontiere”, lovit de o rachetă. Mai mulţi morţi şi răniţi

Trei persoane au fost ucise şi alte 10 rănite ca urmare a unui tir cu rachetă ce a fost tras duminică asupra unui centru medical al organizaţiei Medici fără Frontiere (MSF) în Yemen, ţară răvăşită de război, a indicat un purtător de cuvânt al MSF, citat de AFP

10 ian. 2016, 13:33
Centru medical „Medici fără Frontiere”, lovit de o rachetă. Mai mulţi morţi şi răniţi

Racheta a lovit centrul medical din Razeh, în provincia Saada (nord), a declarat pentru AFP responsabilul pe probleme de comunicare al MSF în Yemen, Malak Shaher. El nu a fost în măsură să indice imediat dacă racheta a fost trasă din avion, sau dacă victimele erau pacienţi sau membri ai personalului medical.

Zona în cauză se află sub controlul rebelilor şiiţi houthi, care sunt în război cu forţele guvernamentale, susţinute de o coaliţie arabă condusă de către Arabia Saudită,  informează Agerpres.

În decembrie, MSF a acuzat aviaţia coaliţiei arabe că a bombardat una dintre clinicile sale mobile din Taez (sud-vest), rănind nouă persoane, dintre care doi angajaţi ai organizaţiei. Coaliţia arabă a promis atunci să întreprindă o anchetă.