Centru modern de cercetare în Psihiatrie şi Neuroştiinţe, construit în Bucureşti

Un Centru de Cercetare Translaţională în Psihiatrie şi Neuroştiinţe va fi construit pe Şoseaua Berceni din sectorul 4 al Capitalei.

03 mart. 2015, 17:14
Centru modern de cercetare în Psihiatrie şi Neuroştiinţe, construit în Bucureşti

Prin intermediul „Centrului de Cercetare Translaţională în Psihiatrie şi Neuroştiinţe” se va asigura un mediu de cercetare şi de educaţie de înalt nivel ştiinţific pentru studenţi, doctoranzi, tineri cercetători, specialişti din ţară şi din străinătate.

„Crearea acestei infrastructuri va permite realizarea unor cercetări multidisciplinare care să integreze abordările multidisciplinare ale patologiei psihiatrice şi neurologice manifestate la copil, adult sau vârstnic, în vederea aprofundării cunoaşterii funcţiilor sistemului nervos central şi a dezvoltării de noi mijloace de diagnostic şi tratament care pot reduce suferinţa şi costurile asociate bolilor psihiatrice şi neurologice”, a declarat pentru B365.ro directorul de proiect, Prof. Dr. Cătălina Tudose.

Clădirea centrului de cercetare translaţională în psihiatrie şi neuroștiințe va cuprinde:

– laborator de citogenetică şi genetică moleculară

– laborator de aparatură de imagistică cerebrală funcțională şi structurală capabilă să obiectiveze substraturile patologice la nivel molecular

– laborator de biochimie

– laborator de electrofiziologice

– laborator de investigaţii clinice psihiatrice, neurologice şi neuropsihologice pentru copii, adulţi şi vârstnici

– centru de calcul și statistică

– sală de conferințe

„Mai mult, se va putea constitui o bancă de ADN pentru bolile studiate. Astfel, centrul va putea oferi servicii specializate, consultanţă pentru studii epidemiologice, terapeutice, etc. În viitor laboratoarele dezvoltate în cadrul acestui proiect vor putea fi folosite şi pentru investigaţiile de specialitate din cadrul spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” ca și pentru întreaga rețea medicală din țară în vederea îmbunătăţirii diagnosticului şi tratamentului bolnavilor”, a mai adăugat directorul de program.

Noul centru de cercetare va funcţiona pe baza unor colaborări ale Spitalulului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” stabilite prin parteneriate disciplinele Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti (majoritatea făcând parte din Departamentul de Neurologie, Neurochirurgie și Psihiatrie), care funcţionează în cadrul spitalului: Disciplina de Psihiatrie, Disciplina Psihiatrie Infantilă, Disciplina de Neurologie Infantilă, Disciplina de Fiziopatologie, și Disciplina de Psihiatrie a Facultății de Stomatologie.


loading...