Centrul de informare turistică din Deva a fost finalizat

Lucrările de construcție și dotare ale Centrului de informare turistică din Deva s-au încheiat, acesta urmând să pună la dispoziția vizitatorilor materiale de informare și servicii gratuite începând cu cea de-a doua decadă a lunii ianuarie 2016.

30 dec. 2015, 17:04
Centrul de informare turistică din Deva a fost finalizat

„Ne așteptăm ca anul viitor să consemnăm o creștere cu 26% a numărului de turiști care vor rămâne pentru cel puțin o noapte în Deva. De asemenea, estimăm că numărul turiștilor care vor urca pe Dealul Cetății cu telecabina să se dubleze”, a declarat marți, într-o conferință de presă, managerul de proiect, Laura Chinci.

Centrul de informare turistică este amplasat la poalele Dealului Cetății și a fost construit printr-un proiect cu finanțare europeană în valoare de 520.587 lei, din care cofinanțarea locală reprezintă 2%.

În cadrul centrului, turiștii vor găsi diverse materiale de promovare gratuite, începând cu harta orașului și finalizând cu ofertele de petrecere a timpului liber îm oraș sau în împrejurimi.

În cadrul proiectului a fost realizat și un site cu informații utile despre oportunitățile turistice ale municipiului Deva și ale zonei învecinate.

Potrivit datelor Primăriei Deva, numărul turiștilor care s-au cazat ce puțin o noapte la unul dintre hotelurile din oraș a fost de 21.253 persoane, în timp ce pe Cetatea Deva au urcat cu telecabina aproape 100.000 de vizitatori.