Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor avertizează: Circa 90% din noile infecţii COVID vor fi cauzate de varianta Delta până la sfârşitul verii. Care este situaţia în România

Specialiştii în sănătate atrag atenţia că varianta Delta de coronavirus se răspândeşte rapid în Europa. Conform estimărilor Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor circa 70% din cazurile noi de infecții vor fi cauzate de varianta Delta la începutul lunii august.

27 iul. 2021, 13:29
Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor avertizează: Circa 90% din noile infecţii COVID vor fi cauzate de varianta Delta până la sfârşitul verii. Care este situaţia în România

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor estimează că aproximativ 70% din cazurile noi de infecții vor fi cauzate de varianta Delta la începutul lunii august, ajungând la circa 90% până la finalul verii, informează Comitetul Naţional pentru Vaccinare anti-COVID pe pagina de Facebook Ro- Vaccinare.

Citeşte şi: BILANȚ COVID 27 iulie. Peste 170 de noi infectări și doua decese în ultimele 24 de ore

Conform datelor puse la dispoziție de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, estimarea prevalenței tulpinii Delta, conform ratei de secvențiere a statelor în UE, în data de 15 iulie 2021 este următoarea:

90% în UK ;
> 50% în Irlanda, Portugalia, Germania, Belgia, Danemarca, Slovenia, Estonia;
25 – 50% în Franța, Olanda, Italia, Grecia, Cehia, Slovacia;
5 – 15% în România, Norvegia, Letonia;

Citeşte şi: Secretar de stat la Sănătate: „Scenariu cu 1.000-1.500 de cazuri Covid pe zi la sfârșitul lunii septembrie”

Estimările specialiștilor. Varianta Delta de coronavirus se răspândeşte rapid în Europa

Conform Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor se estimează, pe baza modelării matematice, că în acest ritm, aproximativ 70% din cazurile noi de infecții vor fi cauzate de varianta Delta la începutul lunii august, ajungând la ~ 90% până la finalul verii.

Conform datelor oficiale, în ultima perioadă, în Marea Britanie se înregistrează un număr crescut de cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2. În perioada aprilie – mai, media cazurilor a fost de 2.400 cazuri noi/zi.
În luna iunie au fost înregistrate însă 10.468 cazuri/zi, iar în ultima săptămână, apogeul cazurilor a trecut de 50.000 cazuri noi/ zi.

Conform statisticilor, deși numărul de cazuri noi/ zi a crescut mult, magnitudinea a ajuns la ~75% din valul anterior, infecțiile sunt la ~ 10% comparativ cu valul anterior, iar decese sunt la ~ 3.3% (1/30) din valul anterior.

Specialiştii în sănătate atrag atenşia că vaccinarea cu schema completă este foarte importantă.
„Vaccinurile împotriva COVID-19 sunt eficiente și împotriva tulpinii Delta.
Vaccinarea în procent mare a grupelor de risc reduce semnificativ numărul de spitalizări și decese în plin val cauzat de tulpina Delta, chiar în condițiile în care această variantă s-a dovedit mai transmisibilă.
Vaccinarea alături de respectarea măsurilor de protecție non-farmaceutice reprezintă metodele de limitare a efectelor pandemiei”, susţin specialiştii Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.


loading...