Cerbul de Aur 2019. Eliza G a câştigat trofeul Festivalului. Aventura horror a lui Ronan Keating

Eliza G din Italia este marea câştigătoare a celei de-a XIX-a ediţii a Cerbului de Aur şi a premiului de 25.000 de euro. Emoţionată, ea a declarat că este mândră să cânte în limba română. Ronan Keating, fost component al trupei Boyzone, a povestit cu umor cum a ajuns de la București la Brașov cu avionul.

25 aug. 2019, 04:57
Cerbul de Aur 2019. Eliza G a câştigat trofeul Festivalului. Aventura horror a lui Ronan Keating

„Sunt foarte fericită şi este o mare onoare pentru mine să primesc Trofeul Cerbul de Aur. Mă bucur că mă aflu aici, în ţara voastră frumoasă şi a fost o mândrie să cânt în limba română”, a declarat artista Eliza G, potrivit News.ro.

Artista a interpretat, în concurs, piesele „Creioane colorate” (Feli) şi „Altro che favole”.

Trofeul Cerbul de Aur a fost înmânat de Valer-Daniel Breaz, Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale.

În cea de-a treia seară a Festivalului, transmis în direct la TVR 1, TVR Moldova, TVR Internaţional şi TVR HD, recitalul galei a fost susţinut de artistul irlandez Ronan Keating. 

Juriul a decis duminică seară laureaţii Festivalului Cerbul de Aur 2019.

Premiul I – Sara De Blue, din Austria, premiu înmânat de Loredana Groza, membru al Juriului şi Vasile Şirli, preşedintele Juriului.

Premiul II – Ralfs Eilands, din Letonia, premiu înmânat de Ricky Dandel, membriu al Juriului.

Premiul III – Monika Marija, din Lituania, premiu înmânat de Viktor Lazlo, membru al Juriului.

Premiul special al publicului – Florin Răduţă, premiu înmânat de George Scripcaru, primarul Braşovului.

Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti – Alfie Arcuri, din Australia, premiu acordat de Doina Gradea, preşedinte-director general SRTv şi Georgică Severin, preşedinte-director general al SRR.

Premiul Presei acreditate la Festival – Syuzanna Melqonyan, din Armenia, premiu înmânat de Adrian Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

La ediţia din acest an, juriul a fost format din: Loredana Groza (cântăreaţă), Ricky Dandel (artist), Viktor Lazlo (cântăreaţă), Erminio Sinni (cântăreţ, compozitor) şi preşedintele juriului Vasile Şirli (compozitor, producător muzical).

Show-ul a fost deschis de artiştii din celebrul musical “We will rock you”, cu hituri din repertoriul trupei Queen, iar Corina Chiriac a fost protagonista unui moment creat special pentru a marca 40 de ani de la prima emisiune color a Televiziunii Române.

Artista francezo-belgiană Viktor Lazlo a susţinut un micro-recital tulburător, alături de violonista Khalil Chahine, fiica chitaristului Analuna Chahine.

Ronan Keating: E magnific, e frumos, dar mie mi-a fost atât de frică!

Invitat să susțină un recital la Cerbul de Aur, Ronan Keating, fost component al trupei Boyzone, s-a lovit de problemele infrastructurii din România. După ce a aflat că membrii orchestrei sale au făcut patru ore și jumătate de la București la Brașov, cântărețul a decis să închirieze un avion.

„Băieții din trupa mea au venit aici ieri (vineri – n.r.), dar le-a luat patru ore și jumătate să vină cu mașina de la București, așa că eu am zis: N-o să fac asta! Am închiriat un avion și am zburat azi, mi-a luat doar 40 de minute. Dar era un avion mult mai mic decât mi-aș fi imaginat. Cred că nu mi-a fost atât de teamă niciodată în viața mea, mai ales când am ajuns deasupra munților”, a mărturisit Ronan Keating, la mijlocul recitalului său. „E magnific, e frumos, dar mie mi-a fost atât de frică!”, a povestit el, citat de Digi24.

„Am avut însă un pilot foarte abil, umitor și m-a dus într-un tur. Dar la un moment dat, a decis să încline avionul într-o parte ca eu să pot privi mai bine munții”, a povestit Ronan Keating. „N-a fost o idee bună!”, a continuat el râzând, mai scrie sursa citată. „Dar iată-mă aici, teafăr și nevătămat!”, a mai spus Keating. 

A încheiat cu o glumă: „Aveți cu adevărat o țară frumoasă, e magnifică, am fost încântat să o văd din văzduh azi!”, a afirmat el, completând apoi: „… Am avut ochii închiși aproape tot timpul zborului!”