Cercetătorii au descoperit secretul TINEREŢII VEŞNICE

Publicat: Vineri, 13 Septembrie 2013 12:01 // Actualizat: Marţi, 17 Septembrie 2013 13:22 // Sursa: RTV.net

Cercetătorii au demonstrat că homarii deţin cheia pentru tinereţea veşnică. În timp ce trecerea anilor aduce artrită, pierderi de memorie şi alte boli speciei umane, crustaceele par să fie imune la astfel de boli.

Dintre toate crustaceele, homarii sunt cei care sfidează procesul normal de îmbătrânire. Oamenii de ştiinţă cred că ei deţin secretul longevităţii, a sănătăţii şi, de ce nu, a vieţii eterne.

S-a dovedit că animalul marin devine din ce în ce mai puternic şi mai fertil, cu trecerea timpului, în loc să îmbătrânească şi să devină vulnerabil la boli.

Un homar normal ajunge să cântărească până într-un kilogram. Cu toate acestea, în anul 2009, un pescar a capturat un crustaceu de aproape 10 kilograme, care s-a estimat că avea în jur de 140 de ani, potrivit Daily Mail.

Cercetătorii au descoperit că homarii produc o cantitate foarte mare de telomerază, substanţă care încetineşte moartea celulelor.

Crustaceele marine au o concentraţie mare de proteine şi omega 3, conţinând în concentraţii mici şi seleniu, crom, calciu, cupru, zinc, minerale şi antioxidanţi. S-a demonstrat de-a lungul timpului că homarii întăresc sistemul imunitar şi ajută la circulaţia sangvină.

Persoanele care consumă homari sunt protejate de artrită şi de apariţia bolilor de rinichi.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
beneficii homar crustaceu homar longevitate studiu homari tinereţe veşnică
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 sep 15:21
...anilor aduce artrită, pierderi de memorie şi alte boli speciei umane, crustaceele par să fie imune la astfel de boli. Citește mai departe…

...
13 sep 15:43
Răspunde | Votează email 0 email
Mihai Constantin
Eu am fost placut surprins de cei de la www.parfumuri-de-lux.ro
13 sep 12:31
... Cercetătorii au demonstrat că homarii deţin cheia pentru tinereţea...
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H