Cercetătorii au descoperit secretul TINEREŢII VEŞNICE

Cercetătorii au demonstrat că homarii deţin cheia pentru tinereţea veşnică. În timp ce trecerea anilor aduce artrită, pierderi de memorie şi alte boli speciei umane, crustaceele par să fie imune la astfel de boli.

13 sept. 2013, 09:01

Dintre toate crustaceele, homarii sunt cei care sfidează procesul normal de îmbătrânire. Oamenii de ştiinţă cred că ei deţin secretul longevităţii, a sănătăţii şi, de ce nu, a vieţii eterne.

S-a dovedit că animalul marin devine din ce în ce mai puternic şi mai fertil, cu trecerea timpului, în loc să îmbătrânească şi să devină vulnerabil la boli.

Un homar normal ajunge să cântărească până într-un kilogram. Cu toate acestea, în anul 2009, un pescar a capturat un crustaceu de aproape 10 kilograme, care s-a estimat că avea în jur de 140 de ani, potrivit Daily Mail.

Cercetătorii au descoperit că homarii produc o cantitate foarte mare de telomerază, substanţă care încetineşte moartea celulelor.

Crustaceele marine au o concentraţie mare de proteine şi omega 3, conţinând în concentraţii mici şi seleniu, crom, calciu, cupru, zinc, minerale şi antioxidanţi. S-a demonstrat de-a lungul timpului că homarii întăresc sistemul imunitar şi ajută la circulaţia sangvină.

Persoanele care consumă homari sunt protejate de artrită şi de apariţia bolilor de rinichi.