Cercetătorii au inventat un detector de cancer la sân ce poate fi utilizat acasă

Publicat: Joi, 24 Octombrie 2013 12:13 // Actualizat: Joi, 24 Octombrie 2013 12:13 // Sursa: romaniatv.net

Cercetători din Japonia au prezentat joi un detector de cancer la sân destinat utilizării la domiciliu, ceea ce ar putea revoluţiona depistarea precoce a acestei boli.

Aparatul, conceput de laboratorul de inginerie medicală Newcat din cadrul Universităţii Nijon, după opt ani de muncă, arată ca o minge care încape în palmă.

Dotată cu o diodă electroluminiscentă (LED) şi cu un fototranzistor, mingea presată pe sân va detecta orice acumulare de sânge ce poate avea legătură cu o tumoare canceroasă, a explicat pentru AFP profesorul Mineyuki Haruta. Semnalul dat de acest mic instrument va determina o pacientă efectueze teste mai ample, cum ar fi mamografia.

În absenţa unor semnale, radiografia, considerată obligatorie de majoritatea femeilor, nu va mai fi necesară, ceea ce poate reduce numărul de mamografii de control, îmbunătăţind în acelaşi timp detectarea timpurie a maladiei, care creşte şansele de recuperare.

"Aparatul este gata, dar noi suntem o universitate şi nu avem capacitatea de a-l produce şi a-l vinde. Prin urmare, suntem în căutarea unei companii care l-ar putea produce şi comercializa", a precizat Haruta.

Această etapă este cea mai laborioasă, întrucât reglementările pentru dispozitivele medicale sunt foarte stricte în Japonia, necesitând bani şi timp.

Dar regulile stricte în domeniu nu sunt o piedică pentru oamenii de ştiinţă."Ne-am dori ca femeile să poată beneficia într-o zi de acest aparat la un preţ sub 20.000 de yeni (aproximativ 150 de euro)", spune cercetătorul japonez.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cancer de san cancer la sân detector de cancer la sân mamografie radiografie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 oct 17:26
Votează email 0 email
...unele preparate se adaugă albumina, o altă proteină, ca agent de protecţie faţă de agenţii de stres. “Din 2007 lucrăm la aceste experimente şi avem şi o finanţare specială din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Ideea este un deziderat la care s-au...
24 oct 13:06
...cancer la sân destinat utilizării la domiciliu, ceea ce ar putea revoluţiona depistarea precoce a acestei boli. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H