Ceremonii înapoiate: Cum a transformat un chinez o femeie însărcinată într-o „soţie fantomă”

Un chinez care a ucis o femeie însărcinată şi i-a vândut cadavrul ca să fie "soţia fantomă" a unui bărbat mort neînsurat a fost condamnat la moarte şi executat, a scris joi un ziar oficial, preluat de agenţia Belga, informează Agerpres.

25 iul. 2013, 17:50
Ceremonii înapoiate: Cum a transformat un chinez o femeie însărcinată într-o „soţie fantomă”

O femeie însărcinată din China a fost ucisă pentru a deveni astfel „soţia fantomă” a unui bărbat mort neînsurat. Astfel de „nunţi fantomă” au loc atunci când moare un tânăr neînsurat.  În cadrul unei „ceremonii nupţiale”, respectivul este înmormântat cu cadavrul unei femei pentru ca sufletul lui să nu sufere de singurătate şi să nu aducă necazuri asupra familiei.

Căsătoria rămâne un act crucial în societatea chineză. Chiar dacă se practică tot mai rar, „căsătoriile fantomă” se practică încă în unele zone ale regiunii Shanxi (nord-vest), unde a avut loc şi crima menţionată în publicaţia chineză.

Wang Hairong, care păstrase pentru el 14.000 yuani şi împărţise restul complicilor, a fost executat la începutul acestei săptămâni, potrivit Legal Daily, informează Agerpres.

Citeşte şi: O fantomă înfometată bântuie o brutărie şi sperie angajaţii

Presa chineză a scris în luna martie că patru persoane au fost arestate după ce au dezgropat cadavre pentru a le vinde drept „soţii fantomă”, încheie Belga.