Ceremonii sângeroase în Joia Patimilor, în Filipine VIDEO

Sute de credincioşi catolici din Filipine s-au lăsat bătuţi cu biciuri metalice, tăiaţi cu lame şi au mers în picioarele goale kilometri întregi, totul pentru a-şi demonstra credinţa în Iisus şi pentru a obţine iertarea păcatelor în Joia Patimilor. Autoflagelarea a fost des criticată de reprezentanţii Bisericii Catolice, însă pentru filipinezi această practică nu este una religioasă, ci una care ţine de cultură şi tradiţie.

28 mart. 2013, 12:21
Ceremonii sângeroase în Joia Patimilor, în Filipine VIDEO

În Joia Mare sau Joia Patimilor, credincioşii catolici din Filipine, care reprezintă 80% din populaţia ţării, îşi supun trupurile la chinuri dintre cele mai cumplite. Ei spun că fac acest lucru pentru că trebuie să treacă prin aceleaşi suferinţe ca Iisus, pentru a li se ierta păcatele, informează România TV.

Mai întâi, oamenii se taie pe spate cu lama, apoi pornesc în marş în picioarele goale. Ritualurile de autoflagelare au fost condamnate de-a lungul anilor de Biserica Catolică, dar asta nu-i împiedică pe credincioşi să le practice în fiecare an.

„Credinţa noastră are şi mister, corect? Nu ştii dacă ceea ce facem este bine sau rău, dar este o formă prin care ne demonstrăm credinţa”, spune unul dintre cei care preferă să se cureţe de păcate prin suferinţă.

Duminică, peste 1 miliard de catolici din întreaga lume vor sărbători Învierea Mântuitorului.