CERERE SUBVENŢII APIA 2020. Care este termenul limită de depunere, fără penalităţi

SUBVENŢII APIA 2020. Fermierii mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a depune, fără penalități, cererea unică pentru subvenții la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Termenul limită de depunere a cererii este de 15 iunie 2020. 

11 iun. 2020, 05:11
CERERE SUBVENŢII APIA 2020. Care este termenul limită de depunere, fără penalităţi

CERERE SUBVENȚII APIA 2020. Directorul APIA Caraș Severin a declarat că teama de a-și pierde subvențiile i-a responsabilizat pe fermieri anul acesta. Chiar dacă depunerea cererilor s-a făcut online sau prin poștă, procentul de cereri depuse este mai ridicat anul acesta decât anul trecut.

„Toată corespondența între noi și fermieri s-a purtat telefonic, iar între noi și primării online, zic că stăm foarte bine față de anul trecut. În această perioadă, eram undeva la un procent de 70% din suprafața agricolă preluată prin cererile depuse de către fermieri, acum suntem la 73,50%. Nu este o diferență semnificativă, dar ținînd cont de condițiile în care am lucrat acum și de cunoștințele fermierilor din Caraș Severin în ceea ce privește corespondența online și la primirea cererilor prin poștă. Am ținut permanent legătura telefonică cu ei, să-i și îndrumăm să-și ceară documentele și datele care sunt necesare pentru a putea să depună cererea APIA, adică de la primării, de la registrele agricole din subordinea primăriilor”, a spus Dumitru Stepănescu, director executiv APIA Caraș Severin, pentru Radio Reșița.

Pandemia de coronavirus i-a obligat pe fermieri anul acesta să depună online sau prin poștă cererea pentru subvenții și nu personal, cum s-a întâmplat în anii anteriori. Nici la primării, la registrele agricole, nu s-au mai prezentat fermierii pentru a solicita adeverința necesară la APIA. Agenția de Plăți a preluat aceste adeverințe direct de la primării.

Termenul limită de depunere la APIA a cererilor unice, fără penalități, este 15 iunie 2020. După această dată, solicitările fermierilor pentru subvențiile agricole vor mai putea fi făcute timp de 25 de zile, până la termenul de 10 iulie, dar cu penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Citeşte şi SUBVENŢII APIA. Lista fermierilor intraţi la plata finală pentru sumele în plus la hectar