CSM va analiza pe 28 februarie cererea de demisie a procurorului Mircea Negulescu UPDATE

Cererea de demisie a procurorului Mircea Negulescu, recent transferat de la DNA Ploiești la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, va fi analizată în plenul Consiliului Superior al Magistraturii pe data de 28 februarie. Mariana Ghena, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, a confirmat, luni, că procurorul Mircea Negulescu a transmis o cerere de demisie din magistratură.

20 feb. 2017, 08:12
CSM va analiza pe 28 februarie cererea de demisie a procurorului Mircea Negulescu UPDATE

UPDATECererea de demisie a domnului Negulescu Mircea, în prezent procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, transmisă pe email și fax la data de 17 februarie 2017, orele 20,37, a fost înregistrată la Consiliul Superior al Magistraturii azi, 20 februarie 2017, urmând să fie pusă în discuție și analizată în ședința plenului din data de 28 februarie 2017„, se precizează într-un comunicat al CSM.

Conform sursei citate, Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM va analiza, tot în data de 28 februarie, nota Inspecției Judiciare cu propunerea de suspendare din funcție a procurorului Negulescu.

Mircea Negulescu a transmis cererea pe email, vineri seară, urmând ca aceasta să fie luată în discuție, a precizat Ghena.

Miercurea trecută, Mircea Negulescu ceruse încetarea activității în cadrul DNA. „Având în vedere apariția în spațiul public a unei înregistrări audio conținând un dialog atribuit unui procuror din cadrul Serviciului Teritorial Ploiești și unei alte persoane, la data de 15 februarie 2017, s-a înregistrat cererea formulată de magistratul respectiv de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Această cerere a fost transmisă Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, spre competentă soluționare”, se preciza într-un comunicat al DNA.

CSM a admis solicitarea lui Negulescu de încetare a activității în cadrul Serviciului Teritorial Ploiești al DNA și de a lucra la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Ulterior, Inspecția Judiciară a dispus cercetarea disciplinară a acestuia.

„La 15.02.2017, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a apariției în mass-media a unor înregistrări audio al căror conținut este atribuit procurorului Mircea Negulescu. Ulterior, au fost înregistrate și conexate la prima lucrare sesizările, având același obiect, formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și de un alt petent. Apreciind că există indiciile săvârșirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari desemnați în cauză au dispus, la 17 februarie 2017, începerea cercetării disciplinare pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a), b) și j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor”, a comunicat, vineri, Compartimentul de informare publică al IJ la solicitarea AGERPRES.

De asemenea, a fost înaintată Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcție a magistratului până la finalizarea procedurii disciplinare.

Mircea Negulescu a instrumentat, printre altele, dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro în care a fost trimis în judecată și fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu, dosarul „Lukoil”, cu prejudiciu estimat la aproximativ două miliarde de euro, și a fost unul dintre procurorii care se ocupau, în cadrul DNA Ploiești, de dosarul Ghiță-Ponta-Blair.

Citeşte şi: Procurorul Mircea Negulescu şi-a depus demisia din magistratură