Cererea de strămutare a dosarului ICA, judecată MAI DEVREME. Voiculescu: Statul de drept începe să funcţioneze

Cererea lui Dan Voiculescu de strămutare a dosarului ICA de la Curtea de Apel la o altă instanţă va fi judecată mai devreme decât data stabilită iniţial. Instanţa supremă a admis cererea de preschimbare a termenului care fusese stabilit la 24 septembrie. Astfel, magistraţii vor discuta solicitarea vineri, 11 iulie.

08 iul. 2014, 09:22
Cererea de strămutare a dosarului ICA, judecată MAI DEVREME. Voiculescu: Statul de drept începe să funcţioneze

Cererea de strămutare a dosarului ICA a fost înregistrată în 4 iulie, la instanţa supremă, iar termenul de judecată a fost stabilit în 24 septembrie.

Avocaţii lui Dan Voiculescu au formulat o cerere de preschimbare a termenului întrucât dosarul ICA, judecat la Curtea de Apel Bucureşti, s-ar putea încheia până la data stabilită pentru judecarea cererii de strămutare.

Instanţa supremă a admis cererea şi a schimbat termenul de judecată din 24 septembrie în 11 iulie.

Întrebat marţi la Tribunalul Bucureşti de jurnalişti dacă această schimbare a datei este o veste bună, Dan Voiculescu a spus: ‘Cea mai bună veste este faptul că DNA a confirmat că toate probele în dosarul lui Mircea Băsescu sunt corecte şi asta pentru mine a fost un semnal pozitiv că DNA lucrează corect. Aveam unele suspiciuni, pe care acum le ridic, şi vreau să îi felicit. Statul de drept începe să funcţioneze’.

Avocaţii lui Dan Voiculescu au depus, săptămâna trecută, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cerere în care solicitau ca dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) să fie mutat de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă, sesizând faptul că noul preşedinte al completului de judecată nu este imparţial.

CITEŞTE ŞI Dan Voiculescu cere STRĂMUTAREA dosarului ICA de la Curtea de Apel Bucureşti

Cererea a primit termen de judecată data de 24 septembrie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC ‘Bioprod’ SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

Dan Voiculescu a fost audiat, luni, la Curtea de Apel în dosarul ICA. Completul de judecată a decis ca următorul termen de judecată să fie la data de 4 august.

CITEŞTE ŞI DAN VOICULESCU a fost audiat în dosarul ICA: Nu mi-e teamă. Ar fi neplăcută o pedeapsă cu EXECUTARE

Dan Voiculescu este cercetat de DNA şi într-un dosar în care este acuzat de şantaj. În acest dosar, procurorii Direcţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Dan Voiculescu.

Tribunalul Bucureşti judecă marţi contestaţia preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, la măsura controlului judiciar dispusă de procurorii anticorupţie în dosarul în care este acuzat de şantaj.