Conducerea Senatului nu a putut discuta cererea DNA de urmărire penală a lui Corlăţean, din lipsă de cvorum UPDATE

Biroul permanent al Senatului nu s-a putut reuni, marţi, pentru a discuta cererea DNA privind începerea urmăririi penale în cazul lui Titus Corlţean, în dosarul Diaspora, pentru că nu a existat cvorum. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a convocat o nouă şedinţă săptămâna viitoare.

17 mai 2016, 05:31
Conducerea Senatului nu a putut discuta cererea DNA de urmărire penală a lui Corlăţean, din lipsă de cvorum UPDATE

UPDATE ora 11.50 Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că a reprogramat ședința pentru luni, 23 mai, ora 11.00, potrivit Agerpres.

Nu am o veste pe care îmi imaginez că o așteptați. Biroul permanent s-a întrunit fără să fie cvorum. Am fost șase membri ai Biroului prezenți, cvorumul este de minim șapte și am reprogramat reuniunea Biroului Permanent pentru luni, 23 mai, ora 11,00, cu speranța că cei care sunt în teritoriu vor putea să vină„, a spus Tăriceanu.

El a explicat că au fost absenți membri ai Bp de la toate partidele. „Faptul că s-a făcut convocarea de pe o zi pe alta probabil că le-a creat unora dintre colegi probleme. Eu mi-am abandonat prima parte a programului de astăzi pentru ca să facem ședința și să o pot prezida, dar, din păcate, nu e suficient. De la toate partidele văd că au fost absenți„, a adăugat Tăriceanu.

Datoria mea este să convoc ședința, nu pot să citesc gândurile fiecăruia dintre membrii Biroului permanent. Sunt niște termene pe care le are și Comisia juridică în interiorul cărora trebuie să analizeze dosarele. De altfel, am și primit o scrisoare de la președintele comisiei care propune niște termene, dar sigur că nu le putem lua în considerație decât în momentul în care ne întrunim în ședință și avem cvorumul legal”, a explicat el.

Solicitarea DNA privind inceperea urmaririi penale fata de fostul ministru de Externe Titus Corlatean a ajuns luni la Senat. In astfel de situatii, procedura prevede intrunirea Biroului permanent, care da un termen Comisiei juridice sa intocmeasca un raport pe baza referatului DNA. Ulterior, plenul Senatului se pronunta prin vot asupra raportului Comisiei juridice, potrivit hotnews.ro.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru inceperea urmaririi penale fata de senatorul Titus Corlatean, fost ministru de Externe, in dosarul „Vot Diaspora 2014”, in legatura cu savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul si impiedicarea exercitarii drepturilor electorale.

Laura Codruta Kovesi a precizat ca dosarul „Vot Diaspora 2014” are 19 volume si au fost audiati in acest dosar inclusiv ambasadori. „Au fost audiati si ambasadori si sefi ai misiunilor diplomatice, au fost audiati si functionari din cadrul ministerului. Pot sa va spun ca atasat referatului procurorului au fost inaintate 19 volume, copii ale dosarului, in care se regasesc declaratii de martori, persoane sau functionari care au fost implicati in aceste activitati. Sunt documente ridicate de la diverse institutii publice, alte date si informatii pe care se bazeaza probatoriul in acest moment„, a spus sefa DNA.

CITEŞTE ŞI: Dragnea, despre cererea DNA privind începerea urmăririi penale faţă de Corlăţean: „Nu mă aşteptam la asta”


loading...