Cererea Elenei Udrea de eliberare din arest preventiv, respinsă de o instanţă din Costa Rica

O instanţă judiciară din Costa Rica a respins cererea Elenei Udrea privind eliberarea din arest preventiv, afirmă surse citate de presa locală, potrivit Mediafax.

03 nov. 2018, 06:44
Cererea Elenei Udrea de eliberare din arest preventiv, respinsă de o instanţă din Costa Rica

Un judecător al Tribunalului Penal din districtul Pavas (San Jose) a respins cererea Elenei Udrea de eliberare din detenţie preventivă, au declarat, vineri seară (sâmbătă dimineaţă, ora României), surse citate de site-ul de ştiri AmeliaRueda.com.

Elena Udrea şi Alina Bica îşi plătesc scump libertatea. Onorarii uriaşe pentru avocaţii care le reprezintă în Costa Rica

„Cererea avocaţilor doamnei Elena Udrea a fost respinsă, astfel că cetăţeanul român rămâne în detenţie preventivă”, a confirmat Parchetul General din San Jose.

Cazul Alinei Bica a fost judecat separat, dar decizia probabil va fi similară, scrie Mediafax.

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute de Interpol pe 3 octombrie şi de atunci se află după gratii în San Jose. Cele două au fost arestate preventiv pentru două luni.

Elena Udrea a fost condamnată în 5 iunie de instanţa supremă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul „Gala Bute” şi se află în Costa Rica din luna februarie, fiind dată în urmărire.

Alina Bica a fost dată în urmărire generală în 27 iunie, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru „favorizarea făptuitorului”.