Cererile de urmărire penală pentru Ovidiu Silaghi şi Adriean Videanu au fost trimise către Parchet

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, luni, că a transmis parchetelor cererile de urmărire penală venite de la preşedintele Traian Băsescu în cazul lui Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi în cel al lui Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor.

09 sept. 2013, 10:34
Cererile de urmărire penală pentru Ovidiu Silaghi şi Adriean Videanu au fost trimise către Parchet

Întrebat dacă a primit avizele de la preşedinte în cazurile Videanu şi Silaghi şi dacă le-a transmis mai departe, Tiberiu Niţu a răspuns afirmativ arătând că astfel se pot administra probe, informează Agerpres.

„Da, pentru a putea crea cadrul procesual ca să se administreze probe. Exista o formalitate în sensul de procedură care trebuie urmată pentru că dreptul în sine presupune proceduri. Nu am făcut decât să respectăm procedura”, a afirmat Niţu la sosirea la sediul CSM.

El a precizat că aşteaptă şi răspunsul de la Senat privind cererea de urmărire penală în cazul ministrului Economiei, Varujan Vosganian, şi admis că cel mai probabil va dura mai mult, fiind vorba de un organ colectiv de conducere.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis duminică ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, cererile de urmărire penală pentru Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri si Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor.

Preşedinţia mai informează că, legat de cererea de urmărire penală pentru ambii miniştri, transmisă ministrului Justiţiei, preşedintele Băsescu a înştiinţat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.