Cernea: I-am oferit lui Zgonea un tricou cu Pink Floyd. Eu n-am purtat niciodată cravată, doar de pionier

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi-a făcut cruce şi a fugit în plen, după ce deputatul Remus Cernea a încercat să-i dea un tricou cu Pink Floyd. Cernea e supărat pe noul cod vestimentar al parlamentilor şi vrea să-l convingă pe Zgonea să poarte tricouri excentrice în timpul şedinţelor. Şeful deputaţilor a refuzat cadoul.

29 oct. 2013, 11:13
Cernea: I-am oferit lui Zgonea un tricou cu Pink Floyd. Eu n-am purtat niciodată cravată, doar de pionier

„Sunt împotriva fumatului, dar am adus o pipă păcii, un tricou cu Pink Floyd, ştiu că domnul Zgonea a fost încântat când l-a întâlnit pe Roger Waters cu prilejul concertului ‘The Wall’ de acum două luni. I-am adus un tricou nou-nouţ, sper să-l poarte cu bucurie şi cu mândrie, să asculte albumele Pink Floyd, cred că este loc pentru un tricou şi în Parlamentul României, cred că un astfel de tricou nu este nici indecent şi nu afectează sub nicio formă conduita unui parlamentar, dimpotrivă, cred că în ziua în care preşedintele Camerei Deputaţilor sau preşedintele Senatului va purta în plen un tricou cu Pink Floyd va fi un mare pas înainte pentru democraţia din România, simbolic vorbind, pentru că Pink Floyd reprezintă un gen de muzică şi un mod de a trăi şi de a înţelege viaţa şi lumea din jur care este mult mai deschis şi mult mai asociabil unei societăţi democratice”, a spus Cernea, înainte de începerea şedinţei de plen.
Cernea l-a aşteptat pe Zgonea la intrarea în sală şi i-a oferit cadoul, dar preşedintele Camerei l-a refuzat. „Eu am primul album al lui Pink Floyd. Când o să-l cumperi şi tu, atunci …”, a replicat Zgonea.

Cernea nu vrea să se lase bătut şi a precizat că îi va lăsa tricoul în birou, adăugând că Zgonea ar fi trebuit să trateze cu mai multă relaxare acest moment, „nu cu întoarcerea spatelui”.

„Este foarte importantă şi atitudinea unui politician, cred că politicienii ar trebui să fie zâmbitori şi relaxaţi, nu am vrut să fiu deloc jignitor sau ironic, dimpotrivă, a fost un gest de prietenie şi un gest simpatic. Nu i-l voi da în plen pentru că acolo îmi voi folosi întotdeauna cuvintele, forţa argumentelor, nu doresc să fac un moment special în plen, cred că există o anumită solemnitate a şedinţelor în plen care trebuie respectată prin atitudine, prin calitatea discursului, cred că o ţinută uşor nonconformistă ar trebui acceptată şi în Parlamentul României aşa cum se acceptă şi în alte Parlamente”, a mai comentat Cernea.
Deputatul a completat, în contextul în care se doreşte adoptarea unui cod de conduită a parlamentarului, că nu a purtat niciodată cravată în afară de aceea de pionier.

VEZI SI: Cernea îl sfidează pe Zgonea: Voi veni în plen săptămâna viitoare cu tricou cu Pink Floyd. Să vedem ce face