Certificat verde obligatoriu în restaurantele şi centrele comerciale din Bulgaria

Bulgaria introduce certificatul verde COVID-19 obligatoriu în restaurante, cinematografe, săli de sport şi centre comerciale. Autorităţile din ţara vecină au raportat, marţi, 19 octombrie, 4.979 de noi cazuri de coronavirus, acesta fiind cel mai mare număr zilnic de la sfârşitul lunii martie.

19 oct. 2021, 23:15
Certificat verde obligatoriu în restaurantele şi centrele comerciale din Bulgaria
Certificat verde obligatoriu în restaurantele şi centrele comerciale din Bulgaria

Certificat verde obligatoriu în Bulgaria. Începând cu 21 octombrie, toţi cei care doresc să meargă în spaţii publice închise, inclusiv cafenele, hoteluri, săli de concerte, muzee şi piscine trebuie să prezinte documentul pentru a face dovada vaccinării sau a unui test covid negativ.

Certificat verde obligatoriu în restaurantele şi centrele comerciale din Bulgaria

Ministrul interimar al Sănătăţii Stoicho Katsarov a anunţat că este nevoie de noi măsuri de restricţie, din cauza numărului mare de infectări şi decese.

„Numărul de noi infecţii şi decese este în creştere. Acest lucru ne obligă să impunem măsuri suplimentare. Toate activităţile în interior ar trebui să se desfăşoare cu un certificat verde”, a spus ministrul, care i-a indemnat pe bulgari să se vaccineze, potrivit Mediafax.  

Bulgaria a raportat marţi aproape 5.000 (4.979) de cazuri noi de infectare cu coronavirus, cel mai ridicat bilanţ zilnic consemnat după data de 24 martie, arată cifrele Ministerului Sănătăţii.

Citeşte şi Bulgaria, ultima ţară din UE la vaccinare, organizează o loterie pentru a impulsiona imunizarea împotriva Covid. Câştigătorii vor primi ceasuri inteligente

În total, 214 persoane infectate au murit în ultimele 24 de ore, astfel încât bilanţul de până acum al pandemiei în Bulgaria a ajuns la 22.488 de decese, informează Radio Bulgaria.

Bulgaria, care se confruntă cu varianta Delta a coronavirusului, înregistrează o creştere a numărului de infectări de la începutul lunii septembrie.

În ţară există un grad ridicat de neîncredere în vaccinuri şi doar 24% dintre adulţi au primit schema completă, comparativ cu media de 74% la nivelul Uniunii Europene.

În spitale se află mai mult de 6.200 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 537 la terapie intensivă, copleşind sistemul de sănătate. În aceste condiţii, Ministerul Sănătăţii are în vedere noi restricţii sau introducerea unui paşaport sanitar pentru limitarea transmiterii virusului.

Citeşte şi De ce au eşuat România şi Bulgaria în campania de vaccinare a populaţiei. Agentia EFE: „Victoria antivacciniştilor în partea cea mai săracă a Europei”