Certificate verzi, de vânzare pe Facebook. Un medic cardiolog a reclamat situaţia: „Mi se pare absolut incredibil”

Certificate verzi, de vânzare pe Facebook. Medicul cardiolog Vasile Rădulescu din Bucureşti a reclamat miercuri, acest lucru. ”Mi se pare absolut incredibil să-ţi faci business din aşa ceva”, a transmis medicul, precizând că Poliţia Română a primit deja informaţiile şi a demarat o anchetă.

27 oct. 2021, 13:24
Certificate verzi, de vânzare pe Facebook. Un medic cardiolog a reclamat situaţia: „Mi se pare absolut incredibil”
Certificate verzi, de vânzare pe Facebook

Certificate verzi, de vânzare pe Facebook. Medicul cardiolog Vasile Rădulescu a sesizat acest lucru şi a reclamat autorităţilor.

Poliţia Română a deschis mai multe anchete vizând eliberarea de certificate false de vaccinare sau aşa-numita ”vaccinare la chiuvetă”.

Citeşti şi: Certificate verzi, de vânzare pe Facebook. Medicul cardiolog Vasile Rădulescu din Bucureşti a reclamat miercuri, acest lucru

Certificate verzi, de vânzare pe Facebook

Există nişte grupuri pe Facebook care vând certificate Covid. Mi se pare absolut incredibil să-ţi faci business din aşa ceva. Vă anunţ că Poliţia Română a primit deja informaţiile şi va acţiona repede.

Cum vă puteţi lua un certificat, ştiind că aveţi o hârtie şi ZERO protecţie în faţa bolii? Câtă inconştienţă e asta?

Idem cu cei vaccinaţi la chiuvetă, başca figurând şi vaccinaţi în sistem! Dacă vedeţi moarte pe lângă voi şi vreţi vaccin, cum procedaţi? Vă autodenunţaţi?

Avem nevoie de responsabilitate, respectarea regulilor, încrederea în ştiinţă. Altfel suntem pe o pistă imorală, ilegală, cu riscuri multiple”, a scris, miercuri, pe Facebook, medicul Vasile Rădulescu.

Certificatul verde va fi obligatoriu pentru bugetari

Şeful DSU mai spune că, dacă se va accepta şi testarea, aceasta va fi făcută pe banii salariaţilor. Nerespectarea obligaţiilor care revin în sarcina persoanele juridice reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei, mai prevede proiectul.

La angajaţi nu se aplică aceste reguli (măsurile luate recent privind accesul în baza certificatului verde, la unele activităţi – n.r.) pentru că aici trebuie lege şi legea se dezbate în Parlament. Am auzit că sunt amendamente, se lucreaz, dar intenţia este fie te vaccinezi, fie te testezi periodic.

Dacă trece legea în forma pe care o cunosc, este testat pe banii tăi, trecut prin boală sau vaccinat. Legea privind certificatul verde este depusă pentru anumite categorii de personal, acum înţeleg că sunt propuneri de extindere la mai mult, încă nu ştiu discuţiile din Parlament. Nu am fost săLa aud ce se discută acolo, dar aşteptăm să vedem forma finală.

Pe sectorul privat normal că nimeni nu o să oblige sectorul privat să testeze angajaţii, dar sectorul privat probabil că va face acelaşi lucru ca sectorul public. (…) Este în final, o alegere. Nu este ca în unele ţări unde vaccinul este obligatoriu (…).

Nu există testare acolo, există vaccinare sau nu mai lucrezi. România merge pe o soluţie, cel puţin cum e depusă legea, din ce ştiu, este vaccin sau, în final, testare”, a declarat Raed Arafat, marţi seară, la TVR.