Certificatul COVID-19 ar putea fi înlocuit cu un microcip implantat în piele. Inovaţia, testată deja în Suedia

O companie din Suedia a creat un microcip care poate fi implantat în piele în aşa fel încât să poată conţine detalii despre certificatul de vaccinare COVID atunci când este scanat. Aproape 6.000 de oameni au deja cipul implantat.

27 dec. 2021, 13:59
Certificatul COVID-19 ar putea fi înlocuit cu un microcip implantat în piele. Inovaţia, testată deja în Suedia

Certificatul COVID-19 ar putea fi înlocuit cu un microcip implantat în piele. Invenţia a fost creată de firma start-up Dsruptive Subdermals şi implică un implant scanabil care poate fi programat în prealabil. Microcipul are o dimensiune de 2 milimetri pe 16 milimetri şi poate fi introdus chiar sub piele, notează Insider.

„Am un implant de cip în braț și am programat cipul astfel încât să am pașaportul meu COVID pe cip, iar motivul este că vreau să-l am mereu accesibil”, a declarat Hannes Sjoblad, director general al Dsruptive Subdermals, conform AFP.

El a demonstrat cum a fost posibil să scaneze cipul cu ajutorul telefonului său pentru a afișa un fişier de tip PDF care conţine toate detaliile certificatului său digital COVID al UE.

Citeşte şi: ÎPS Teodosie, reacție după ce a aflat că certificatul verde ar putea să nu fie obligatoriu la muncă: Trebuie să nu fie oamenii dispreţuiţi şi trataţi cu distanţă!

Certificatul COVID-19 ar putea fi înlocuit cu un microcip implantat în piele. Cât costă gadgetul

Un astfel de microcip ar costa aproape 100 de euro. Sjoblad susține că dispozitivul nu poate fi urmărit, ci doar scanat.

„Dacă înțelegeți cum funcționează aceste implanturi, microcipurile nu au o baterie. Nu pot transmite un semnal de la sine. Deci sunt practic pasive. Stau acolo adormite. Acestea nu pot indica niciodată locația, sunt activate doar când le atingeți cu smartphone-ul, deci nu pot fi folosite pentru a urmări locația nimănui”, a mai explicat Hannes Sjoblad.

„Este ușor să actualizați implantul, puteți folosi o aplicație pe telefon pentru a schimba ceea ce este pe cip. Așa că pot adăuga informații noi pe cip în fiecare zi — ieri a fost profilul meu de Linkedin, azi este certificatul meu COVID, mâine ar putea fi altceva. Sunt convins că această tehnologie este aici pentru a rămâne și ne vom gândi că nu este nimic ciudat să ai un implant în mână”, a conchis directorul general de la Dsruptive Subdermals.

Potrivit France24,  numărul celor care au ales deja acest implant a depășit 6.000. Acest lucru vine în contextul în care, la începutul lunii decembrie, Suedia a adoptat noi reguli. Acum suedezii sunt nevoiți să aibă un certificat COVID valid la orice eveniment cu mai mult de 100 de persoane.

Specialiștii susțin că acest tip de tehnologie poate ușura viața oamenilor de pretutindeni. Aceștia susțin că, pe viitor, un astfel de microcip ar putea detecta nivelul anticorpilor din organism și ți-ar putea „spune” când este nevoie să fii vaccinat.

Citeşte şi: Certificatul Covid dezbină Coaliţia. Kelemen Hunor: „Rafila vine cu argumente medicale, alţii cu Constituţia”