Certificatul verde devine obligatoriu la serviciu în Italia. Cine nu are este dat afară în 5 ZILE

Consiliul de Miniștri din Italia a aprobat decretul-lege pentru obligativitatea certificatului verde la toate locurile de muncă. Documentul va deveni obligatoriu cel mai probabil din 15 octombrie.

16 sept. 2021, 21:02
Certificatul verde devine obligatoriu la serviciu în Italia. Cine nu are este dat afară în 5 ZILE

Certificatul verde devine obligatoriu la serviciu în Italia. Documentul va deveni obligatoriu la serviciu cel mai probabil din 15 octombrie, pentru toți angajații din sistemul public sau privat. În Italia, 13,9 milioane de angajați au deja certificatul verde, iar 4,1 milioane, nu.

Certificatul verde devine obligatoriu la serviciu în Italia

Consiliul de Miniștri din Italia a aprobat decretul-lege pentru obligativitatea certificatului verde la toate locurile de muncă. Este prima țară din Europa cu o astfel de măsură. Persoanele vindecate de COVID nu vor mai fi nevoite să aștepte 15 zile de la prima doză de vaccin pentru a obține certificatul verde, ci îl vor obține imediat după prima administrare. Contractul de muncă și implicit salariul se suspendă după 5 zile de acces la muncă fără certificatul verde. Cel mai probabil, farmaciile vor fi obligate să reducă prețurile pentru testele COVID.

Guvernul de la Roma urmăreşte astfel să atingă cel puțin pragul de „siguranță” de 80% din populație vaccinată. Prin urmare, premierul Mario Draghi spune despre certificatul verde că funcționează și „este o soluție comodă”. Astfel, de la jumătatea lunii octombrie italienii vor trebui să se vaccineze, să aibă un test negativ sau să se fi vindecat de COVID ca să intre în birouri publice și private.


loading...