Certificatul verde va fi eliberat şi în urma testului la anticorpi, în Bulgaria. Astfel, el va fi obţinut şi de nevaccinaţii care n-au trecut prin boală în ultimele şase luni

Bulgaria urmează să emită ”certificate verzi”, în urma unui test cu privire la anticorpi - începând de joi -, a anunţat marţi ministrul bulgar al Sănătăţii Stoiko Kaţarov.

09 nov. 2021, 20:20
Certificatul verde va fi eliberat şi în urma testului la anticorpi, în Bulgaria. Astfel, el va fi obţinut şi de nevaccinaţii care n-au trecut prin boală în ultimele şase luni

Aceste certificate se eliberează persoanelor care au suferit de un Covid-19 asimptomatic sau care s-au testat cu un test de la farmacie cu privire la anticorpi IGg (imunoglobulina G). Certificatul urmează să fie eliberat prin intermediul sistemului Naţional de Informaţii Sanitare din Bulgaria. ”Cerinţa este să se efectueze un test de laborator, iar în cazul în care valorile depăşesc nivelul stabilit de către experţi o persoană poate primi un certificat valabil 90 de zile”, a anunţat ministrul bulgar al Sănătăţii, citat de Radio Bulgaria.

Acest document este valabil numai pe teritoriul Bulgariei, pe o perioadă de 90 de zile, precizează novinite.com.

Rezultatul testului de laborator are un număr de referinţă, pe care persoanele testate îl vor putea introduce în sistem şi primi certificatul, potrivit aceleiaşi surse.

Scopul este (ca acest certificat) să fie deţinut de către persoane care sunt relativ bine protejate de următoarea infecţie cu (noul) coronavirus. Asta înseamnă că oamenii nu doar s-au îmbolnăvit, ci îmbolnăvindu-se sunt protejaţi”, declară un virusolog, profesoara Radka Argirova.

Citeşte şi Bulgaria a introdus România pe lista roşie. Toţi cetăţenii care călătoresc în ţara vecină vor trebui să prezinte test PCR, indiferent dacă sunt vaccinaţi sau au avut Covid în ultimele şase luni

Ministerul bulgar al Sănătăţii recomandă ca membrii comisiilor secţiilor de votare, observatorii şi avocaţii să deţină ”certificate verzi” în cursul alegerilor de duminică, a anunţat Kaţarov. Ministrul bulgar al Sănătăţii a anunţat că s-a întâlnit luni cu membri ai Comisiei Electorale Centrale, care au refuzat aceste certificate..

El a precizat că, în urma acestui refuz, la alegeri urmează să se respecte prevederi cu privire la dezinfectare, ventilare şi respectarea distanţei sociale, iar deţinerea ”certificatelor verzi” rămâne doar o recomandare.

Ministerul bulgar al Sănătăţii s-a angajat să furnizeze teste gratuite, în cazul în care CEC se răzgândeşte cu privire la aceste ”certificate verzi”.

Citeşte şi De ce au eşuat România şi Bulgaria în campania de vaccinare a populaţiei. Agentia EFE: „Victoria antivacciniştilor în partea cea mai săracă a Europei”


loading...
Partenerii noștri