CES: România, printre ţările cu cea mai mare scădere a salariilor din Europa

România se află printre ţările cu cea mai mare scădere a salariilor din Europa, un fenomen de diminuare a salariilor reale înregistrându-se în 15 din cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, potrivit unui comunicat emis de către Confederaţia Europeană a Sindicatelor.

30 iul. 2013, 12:40
CES: România, printre ţările cu cea mai mare scădere a salariilor din Europa

„Tăierea salariilor şi destructurarea negocierii colective nu au îmbunătăţit situaţia cetăţenilor europeni. Cu 10 luni înainte de alegerile europene, şomajul în masă împreună cu politicile de tăieri de salarii sunt o combinaţie care periclitează susţinerea cetăţenilor pentru proiectul european. Confederaţia Europeană a Sindicatelor avertizează liderii europeni: este necesară de urgenţă o schimbare de direcţie pentru a restabili creşterea şi încrederea”, se arată în comunicatul citat, informează Agerpres.

Confederaţia Europeană a Sindicatelor şi-a exprimat, de la începutul crizei, preocuparea serioasă faţă de impactul negativ al măsurilor de austeritate asupra situaţiei economice şi sociale din Europa.

„Impactul a fost creşterea explozivă a şomajului, mai mult de 26,5 milioane de oameni fiind fără o slujbă. Politicile europene şi ale guvernelor naţionale au agravat problemele, adăugat crizei economice şi o gravă criză socială”, se mai spune în comunicat.