Cetatea Poenari, bântuită de FANTOME. Aici, PARANORMALUL este la el acasă

Romania fascineaza atunci cand este vorba de locuri stranii, incarcate de mister si necunoscut. Aici, si astazi, legendele transmise din generatie in generatie traiesc in armonie perfecta cu prezentul.

12 iun. 2015, 11:34
Cetatea Poenari, bântuită de FANTOME. Aici, PARANORMALUL este la el acasă

Cetatea Poenari fiind denumita „cuibul de vulturi al vitejilor de demult” , a fost construita in secolul XII , abandonata, iar apoi recladita de catre Vlad Tepes, odata cu venirea sa la tron . Legatura cu persoana lui Tepes, o invaluie instantaneu in mister, fiind plasata pe locul 5 in topul celor mai bantuite locuri din lume.

Citeşte şi CASELE DIAVOLULUI: Locurile BÂNTUITE din Capitală VIDEO

Echipa serialului Ghost Hunters International a studiat cetatea, alaturi de alte televiziuni, descoperind stranii interferente cu alte lumi, sunete misterioase si alte activitati paranormale.

Cetatea Poenari este un loc fascinant si plin de istorie

Ascunsa intre munti, batrana cetate Poenari, unul dintre cele mai mari mistere ale lui Vlad Tepes, isi tainuieste inca secretele. In cautarea de spirite pitulate in iarba si risipa de sange in nopti de orgie, vanatorii de vampiri sunt putin dezamagiti sa gaseasca, la capatul unui drum epuizant, doar cateva ruine roscate si tacute, zidurile care l-au aparat odinioara pe infricosatorul domn Vlad Tepes – aparator de dreptate.

Pentru a se ajunge la temutul domn se platea tribut greu si se urcau 1450 de trepte de beton care serpuiesc pe coasta in drumul spre varf. Dupa primele 500 de trepte apar primele semne stranii. Sunt primele semne ca acolo exista entitati invizibile.

Tunelurile secrete au ramas inca un mister, nimeni nu stie nimic despre ele. Cetatea te intampina cu cei doi boieri trasi in teapa, care prevestesc mania domnitorului Vlad Tepes pentru cei care cu buna stiinta incalcau legile vremii.

Legenda spune ca Vlad Tepes ajungand la carma Tarii Romanesti in anul 1459 aresteaza toate familiile de boieri care au participat la asasinarea tatalui sau, pe unii dintre ei tragandu-I in teapa, iar pe altii obligandu-I sa mearga pe jos din capitala de atunci, Targoviste pana in Poenari pentru a construi o fortareata pe ruinele vechii cetati.

O alta legenda spune ca, in anul 1462,Tepes, fiind urmarit de otomani, s-a refugiat in inaltimile cetatii Poenari. Datorita otomanilor care au inceput sa darame zidurile groase ale cetatii, Vlad Tepes impreuna cu cei ce-l insoteau, au fugit spre Arefu, un sat din apropiere, unde ajutat de 7 fierari, care le-au pus invers potcoavele cailor, au reusit sa scape de urmaritori.

Batranii mai povestesc cum, dupa o batalie grea impotriva turcilor condusi de Radu cel Frumos, fratele lui Vad Tepes, acesta din urma se refugiaza in Cetatea Poenari, impreuna cu sotia lui. Intr-o noapte, un slujitor de-al lui Tepes, luat prizonier de catre turci, vede umbra frumoasei domnite la una dintre ferestrele cetatii si ii trimite cu o sageata, un mesaj prin care ii spunea ca a doua zi, turcii vor ataca cetatea. Aceasta, ca sa nu ajunga prizoniera turcilor condusi de Radu, se arunca de la fereastra, in rau.

Citeşte şi Moduri să nu laşi experienţele negative să îţi strice prezentul şi viitorul

Indiferent cat sambure de adevar contine aceste legende, pana la urma, cetatea Poenari este reala. A rezistat trecerii nemiloase a timpului si stihiilor naturii, dezlantuite in noaptea tarzie.

Doar nepasarea umana ii musca nemilos din trupul ei de piatra. Astazi, doar ruinele ei mai povestesc de ceea ce odinioara a tinut turcii departe de drumurile spre Tara Romaneasca. Cetatea Poenari, este un vis frumos, din trecutul tumultos al acestei tari care ne povesteste despre intemeietorii ei si despre aceia care au stiut sa o pretuiasca.