Cetăţean german, suspectat de vânzare ilegală de arme pe Internet

Autorităţile ungare au arestat miercuri un german bănuit că vindea ilegal pe internet arme din Ungaria în Germania, a anunţat poliţia.

28 mart. 2018, 16:17
Cetăţean german, suspectat de vânzare ilegală de arme pe Internet

Bărbatul de 34 de ani, identificat de poliţie ca Mario R., fost membru al partidului naţionalist Alternativa pentru Germania (AfD), ar fi organizat un magazin clandestin online care a vândut în perioada mai-noiembrie 2016 unor cetăţeni germani „193 de arme pentru care se cere deţinerea unui permis”. În majoritatea a fost vorba de puşti cu aer comprimat.

Se estimează că suspectul a încasat peste 100.000 de euro, prin magazinul numit „Migrantenschreck”, care se poate traduce prin „Spaima migranţilor”, informează MTI, citată de Agerpres.

În urma anchetei, poliţia găsit de asemenea dovezi că suspectul se află în spatele mai multor site-uri care incită la violenţe pe criterii de rasă, cu conţinut antisemit şi extremist şi care neagă sau relativizează Holocaustul, se mai arată în comunicatul poliţiei. Poliţia ungară a acţionat la solicitarea procuraturii germane, care va face demersurile necesare pentru extrădarea suspectului, informează Agerpres.

Potrivit canalului german ARD şi publicaţiei Suddeutsche Zeitung, citate de AFP, armele vândute de Mario Roensch erau destinate „apărării împotriva refugiaţilor”. Presa germană dezvăluie că bărbatul ar avea legături cu platformele Anonymous.Kollektiv şi Anonymousnews.ru – cunoscute pentru poziţiile lor anti-islam şi antisemite – face obiectul unui mandat de arestare european.