Cetăţean român acuzat de proxenetism cu femei racolate din Republica Moldova

Un cetăţean român a fost găsit vinovat de proxenetism şi organizarea unui grup criminal împreună cu un complice din Republica Moldova.

12 ian. 2015, 11:51
Cetăţean român acuzat de proxenetism cu femei racolate din Republica Moldova

Românul recruta tinere din Republica Moldova pentru practicarea prostituţiei şi era organizator al unui grup criminal. A fost cercetat penal şi învinuit de proxenetism.

În prima jumătate a anului trecut, inculpatul împreună cu un complice din Republica Moldova şi câţiva cetăţeni ai României au recrutat două tinere pentru practicarea prostituţiei în oraşul Timişoara.

Fetele erau asigurate de inculpaţi că vor fi remunerate cu un salariu bun. Bărbaţii urmau să le găsească clienţi, iar jumătate din suma câştigată urma să le revină inculpaţilor. Ajunse la locul destinaţiei, tinerele nu au reuşit să practice prostituţia deoarece au fugit, potrivit publika.md.

Actualmente, doi dintre inculpaţi, cetăţeni ai Republicii Moldova, se află în stare de arest, iar procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat dosarul Judecătoriei sectorului Centru pentru examinare în fond.

Pentru cele incriminate, inculpaţii riscă o pedeapsă de pînă la 10 ani de închisoare. În privinţa celorlalţi complici, cetăţeni ai României, urmărirea penală este efectuată de autorităţile române.