Cetățean român, consternat după ce și-a văzut factura la curent: trebuie să plătească 27.000 de lei

Un român trece printr-un adevărat șoc, perpetuu, de când a primit factura la curent electric. Electrica Furnizare a livrat cu mare întârziere facturile, din cauza haosului legislativ. 

30 mart. 2023, 23:53
Cetățean român, consternat după ce și-a văzut factura la curent: trebuie să plătească 27.000 de lei
Anunţ de ultimă oră despre facturile la energie electrică. De ce au întârziat şi când vor fi emise

Internauții au început să-și împărtășească experiențele nefericite cu distribuitorii de energie, pe interne.

Un cetățean susține că are de plătit peste 27.000 de lei, pentru că a primit factura pentru un an de zile. Postarea sa a fost însoțită de o imagine cu factura.

„Electrica Furnizare timp de un an nu mi-a mai emis facturi din cauza unei erori, iar acum mi-a emis pe tot anul o singură factură la ce tarife au vrut ei. Este altă procedură decât reclamație la OPC?”, a întrebat acesta pe grupul „Avocat Online”.

 

Ce spun internauții

În comentarii, bărbatul a primit sfaturi, dar și critici.

„Un an de zile nu ai putut să faci un drum la Electrica?”;

„Faci o sesizare la ANRE, ei îi vor obliga să eșaloneze factura, citește pe google noile legi, sună la ei nu pierde timpul.”

„La mine din 09.12 2022 și 09 -03 2023 am de plătit 1600 lei”, i-a spus cineva bărbatului.

„Citiți contorul, faceți poză mergeți cu buletinul titularului de contract și vă face factură la zi. Dacă indexul din factură va corespunde cu cel de pe contor, cam nasol, poate n-ar fi rău să va gândiți la ceva economie la curent”, l-a sfătuit un alt internaut

„Nouă două luni nu ne-au trimis factură și acum într-o săptămână mi-au venit 3 facturi de peste 150 lei fiecare. Precizez că eu am băgat în contul lor vreo 200 lei în fiecare lună, să fie acolo. Dar totuși nu e normal cum procedează, ar trebui să le plătim factura aia în termen de 12 luni”, a mai comentat cineva.

„Păi un an de zile nu ai primit factură, un an de zile ai transmis index? Un an de zile nu ai putut să faci un drum la Electrica să îi întrebi de facturile tale? Clar că acum ai de plată pe un an de zile, dar curios că mai ai curent”, i-a spus un internaut bărbatului.