Cetăţeni turci şi români, trimişi în judecată de DIICOT pentru traficul a peste 300 de kg de heroină

Procurorii DIICOT i-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Yigit Hakan, Săman George-Solomon, Bîngă Liviu-Constantin și Sincar Huseyin, după ce aceștia au introdus în țară peste 310 kg heroină, disimulată în rezervoarele a două autotrenuri.

21 ian. 2016, 14:03
Cetăţeni turci şi români, trimişi în judecată de DIICOT pentru traficul a peste 300 de kg de heroină

„La data de 14 ianuarie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpaților (…) pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, participație improprie la infracțiunea de trafic internațional de droguri de mare risc în formă continuată și participație improprie la infracțiunea de trafic de droguri de mare risc în formă continuată”, informează un comunicat al DIICOT.

Citeşte şi: Drogul care face ravagii în America a ajuns în România. Traficanţii: „I love you”

Totodată, s-a dispus trimiterea în judecată a SC Unitrafic SRL și SC Resident SRL — care dețineau cele două autotrenuri — pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc și aderare la un grup infracțional organizat, scrie Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna mai 2014, Yigit Hakan împreună cu Săman George-Solomon a constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat în luna martie 2015 și Bîngă Liviu-Constantin și Sincar Huseyin, în scopul săvârșirii de infracțiuni privind traficul internațional de droguri de mare risc, respectiv heroină.

Ei au organizat transportarea cantității de 310,76 kg heroină, iar pe 23 și 27 iulie 2015 au introdus drogurile din Ucraina în România prin PTF Siret, heroina fiind disimulată în rezervoarele a două TIR-uri.

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că aceste transporturi de droguri erau organizate sub paravanul unor transporturi legale de mărfuri, prin intermediul unor societăți comerciale, ce dețineau autocamioane înmatriculate în România și în ale căror rezervoare erau amenajate lăcașuri speciale pentru disimularea drogurilor„, se arată în comunicat.

S-a reținut că rolul grupului constituit pe teritoriul României a fost acela de a prelua drogurile din Turcia sau Ucraina și de a le transporta în vestul Europei (Olanda, Germania), cu tranzit pe teritoriul României.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului București.