Cetăţenii ruşi de pe teritoriul României, încurajaţi să sesizeze Ambasada dacă sunt agresaţi, ameninţaţi, discriminaţi

Ambasada Federaţiei Ruse în România îşi încurajează cetăţenii aflaţi pe teritoriul ţării noastre să facă plângeri în cazul în care se simt agresaţi, ameninţaţi sau discriminaţi.

11 mart. 2022, 21:04
Cetăţenii ruşi de pe teritoriul României, încurajaţi să sesizeze Ambasada dacă sunt agresaţi, ameninţaţi, discriminaţi

Luând în calcul dezacordul total pe care majoritatea europenilor îl manifestă vizavi de războiul declanşat în Ucraina de liderul de la Kremlin, Ambasada Rusiei la Bucureşti pleacă de la premisa că cetăţenii ruşi aflaţi pe teritoriul ţării noastre ar putea fi ţinta acestui val de ură, fiind, pe cale de consecinţă, discriminaţi, agresaţi sau ameninţaţi.

Cetăţenii ruşi de pe teritoriul României, încurajaţi de Ambasada Rusiei să facă plângeri dacă sunt discriminaţi

Astfel, Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti încurajează ruşii aflaţi în România să facă plângeri dacă sunt victimele comportamentelor sus-menţionate.

!! ️ În atenția cetățenilor ruși și a compatrioților ruși care trăiesc în România

!! ️ Rugăm cetățenii Rusiei și compatrioților ruși care au fost discriminați pe semne naționale, limbi, culturale, religioase și de altă natură, precum și pe cei care au fost victime ale unor acte violente sau au primit amenințări, să contacteze se. Rvices adresa de e-mail a ambasadei: [email protected]

!! ️ Când aplicați, vă rugăm să indicați numele de familie, numele și cum vă puteți contacta pentru asistență. Toate aplicațiile vor fi luate în considerare în cel mai atent mod”, este mesajul postat vineri, 11 martie, de către Ambasada Rusiei în România, pe pagina oficială de Facebook.

Citeste si ONU acuză Rusia de folosirea unor bombe cu fragmentare, aceste practici fiind catalogate crime de război


Ministerul Afacerilor Externe a primit o notă pe acelaşi subiect

În urmă cu o săptămână, Valeri Kuzmin, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, spunea că a fost trimisă o notă către Ministerul român al Afacerilor Externe, în care se cereau explicaţii cu privire la încălcările drepturilor cetăţenilor ruşi din România, nota atunci agenţia TASS.

Ministerul Afacerilor Externe confirmă primirea unei Note verbale din partea Ambasadei Federației Ruse la București (înregistrată la MAE la data de 2 martie), prin care aceasta din urmă informează asupra unor „acțiuni nefondate” nespecificate prin care s-ar fi încălcat „drepturile sociale și de proprietate” ale unor cetățeni ai Federației Ruse rezidenți în România.

Ambasada solicita MAE luarea de măsuri pentru încetarea și prevenirea acestor acțiuni. Nota în cauză nu prezintă caracteristicile unei note de protest”, este confirmarea venită din partea MAE.

Citeste si Kievul anunţă că avioane rusești au atacat Belarus dinspre Ucraina. Scopul Kremlinului ar fi atragerea Belarusului în război. VIDEO