Cetăţenii vor primi automat bani de la firmele furnizoare de energie. Unde trebuie să te uiţi pe factură

S-a dat lege! Toți clienții Enel, Electrica, E.On şi CEZ sunt vizați! Cetățenii vor primi bani automat pe factură dacă întrunesc aceste condiții. 

15 feb. 2019, 07:55
Cetăţenii vor primi automat bani de la firmele furnizoare de energie. Unde trebuie să te uiţi pe factură

Din acest an, Enel, Electrica, E.On şi CEZ vor despăgubi automat consumatorii casnici de energie electrică din zona lor de reţea dacă au loc pene de curent mai lungi, scrie economica.net.

Despăgubirea este de 30 de lei şi se plăteşte, în condiţiile pe care le puteţi vedea mai jos, fără ca oamenii rămaşi fără curent să ceară acest lucru:

Citeşte şi Călin Popescu Tăriceanu: Am discutat cu premierul, probabil se va renunţa la taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie

Pentru mediul urban ar trebui să fie o pană de curent de 6 ore, în condiții normale de vreme, 4 ore pentru municipii reședință de județ, 12 ore în mediul rural și 48 de ore în condiții meteo deosebite.

Această măsură de recompensă este o obligație impusă de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul energiei (ANRE) încă din 2016, dar unele prevederi au intrat în vigoare abia de la 1 ianuarie 2019.

„Începând cu data de 1 ianuarie 2019, compensațiile datorate de operatorul de distribuţie pentru nerespectarea indicatorilor de performanță privind continuitatea serviciului de distribuție a energiei electrice se plătesc utilizatorilor racordați la reţeaua electrică de distribuţie la nivelul de joasă tensiune în mod automat, fără a fi necesară o solicitare din partea acestora”, se arată în ordinul inițial.

Continuarea pe economica.net.