Cezar: La Eurovision voi fi la înălţime, la propriu şi la figurat. Va fi un show mistic

Cezar, artistul care va reprezenta România la Eurovision 2013, vorbeşte, într-un interviu acordat Agerpres, despre felul în care i-a schimbat viaţa participarea la concursul ce se va desfăşura în oraşul suedez Malmo.

21 apr. 2013, 10:29
Cezar: La Eurovision voi fi la înălţime, la propriu şi la figurat. Va fi un show mistic

Cezar a mărturisit că înscrierea la Eurovision i-a oferit un capital de imagine, pe care îl resimte în fiecare zi în sensul cel mai pozitiv şi de care nu a beneficiat ca şi cântăreţ de operă.

Viaţa mi-a schimbat-o, prin simplu fapt că mi-a oferit acel capital de imagine de care nu am beneficiat înainte, ca simplu cântăreţ de operă, şi factorul comercial pe care îl joacă participarea şi vizibilitatea acestui concurs Eurovision atât în România, cât şi peste hotare. M-am întors de curând din Amsterdam, unde am rămas copleşit de avalanşa de fani internaţionali, din punctul acesta de vedere pot să spun că mi-a schimbat viaţa. Sunt mii, zeci de mii de admiratori, sugestii, mesaje, buchete de flori. Am fost invitat la multe concerte şi sunt solicitat în toată ţara”, a declarat Cezar.

Artistul a spus că a primit şi propuneri de colaborări sau concerte în străinătate: „Am primit o propunere de a realiza un remix la piesa „It’s my life”, din Rusia, am primit chiar şi din Franţa. Deocamdată eu sunt în faza de lucru în ceea ce priveşte lansarea primului meu album pop-opera, care va avea loc în toamnă. Voi lansa un single imediat după Eurovision. Acest single va fi realizat în colaborare cu băieţii de la HaHaHa Production, respectiv Şerban Cazan şi Smiley”.

Citeşte şi Eurovision 2013: Benny Andersson şi Bjorn Ulvaeus din trupa ABBA vor compune imnul oficial

Cezar a povestit şi cum s-a hotărât să participe la Eurovision.

A fost o propunere simplă, care a pornit de la un mesaj simplu „ce ar fi să…?”. Cu trei zile înainte de preselecţiile naţionale, mi s-a spus „ce ar fi să asculţi această piesă şi ce ar fi să spui că îţi şi place?”. Am luat totul ca pe o provocare şi am acceptat, pentru că este o mare provocare pentru un cântăreţ de operă să te arunci în această junglă, pentru că nu ştii cum vei fi primit, cum va reacţiona publicul, dar am fost primit extraordinar de bine, cred eu. Cred că vocea este singurul instrument care reuşeşte să vibreze şi, dacă a vibrat cu publicul şi cred că a vibrat, pentru că m-a votat”, a mărturisit cântăreţul.

În ceea ce priveşte filmarea videoclipului pentru piesa „It’s my life”, Cezar a precizat: „Urmează. Îmi place să spun că este tardiv de târziu, dar cred că este important ca mai bine mai târziu decât niciodată. Vom face. Este un videoclip realizat pe propriile forţe şi încerc să dau viziunea omului liber, a omului plin de adrenalină, acestui mesaj de iubire – „It’s my life”/”E viaţa mea” – ştiu că nu va triumfa această iubire, dar este viaţa mea. Voi încerca să pun elemente drăguţe şi interesante ale acestei piese într-un videoclip destul de sportiv, de James Bond”.

Reprezentantul României la Eurovision a spus că la concurs „va fi un show mistic”: „Va fi un show bazat pe elementele vitale – foc, apă, lumini -, va fi un show mistic. Coregrafia va fi asigurată de Sergiu Anghel şi va fi un show nu foarte explicit, bazat mai mult pe un spectacol sugestiv. Va fi un show mistic, veţi vedea şi voi fi la înălţime şi la propriu şi la figurat”.

Citeşte şi Drumul spre celebritate al lui Cezar Ouatu: Dimineaţa vindea pizza, după-amiaza mergea la facultate

Mai mult, Cezar a spus că nu are emoţii în ceea ce priveşte concursul şi că se vede clasat pe un loc fruntaş: „Mai mult de locul întâi nu ştiu ce să mai zic. Mă bazez pe mine să iasă totul bine, să exprim, să creez acea hipnoză şi, în acele trei minute, să fac să vibreze sala. Nu am emoţii. Noi ştim bine că Eurovision este un concurs geopolitic, adică în afară de faptul că poţi cânta excelent sunt interesele diferitelor popoare şi zone. Ideea este de susţinere. Trebuie să cânţi bine”.

Artistul a vorbit şi despre invitaţia de a cânta la concertul de la Bucureşti al lui Andrea Bocelli.

„Sunt invitat în cadrul concertului şi veţi vedea ce va fi. Propunerea a venit întâmplător, la San Jose. Am fost la un concert de-al artistului, lângă San Francisco, la San Jose, şi în culise am avut posibilitatea, datorită doamnei Gheorghiu, să îl cunosc înainte de concert, am avut ocazia să mă aşez la pian să îi cânt ceva. A fost o chestie improvizată. Atunci i-a plăcut foarte mult”, spune Cezar.

Citeşte şi EUROVISION 2013. Cezar, cu lacrimi în ochi după câştigarea finalei. Vezi ce l-a făcut să plângă

Cântăreţul a precizat că va continua proiectele din cariera sa de clasic. Acesta a adăugat că la toamnă va lansa primul album pop-opera, pe care ar urma să fie inclus un duet cu soprana Angela Gheorghiu.

Ne-am gândit ca pe primul meu album pop-opera să includ un duet pop-opera cu doamna Angela Gheorghiu. Vorbim de două, trei zile despre acest lucru, să includem pe albumul meu de single-uri şi cover-uri şi un duet cu Angela Gheorghiu. Încă nu ştim dacă să fie compus de cei de la HaHaHa sau de alţi compozitori”, a declarat Cezar.

Cezar, reprezentantul României la Eurovision, va evolua ultimul, în cea de a doua semifinală a concursului Eurovision, din 16 mai. Prima semifinală va avea loc pe 14 mai, iar marea finală pe 18 mai, la Malmo, în Suedia.