Cezar Preda: Munteanu este candidatul pe care PNL şi-l asumă în totalitate, cu toate chestiunile

Partidul Naţional Liberal îşi asumă în totalitate candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda.

15 apr. 2016, 12:42
Cezar Preda: Munteanu este candidatul pe care PNL şi-l asumă în totalitate, cu toate chestiunile

„Din punctul meu de vedere, Marian Munteanu este candidatul pe care PNL şi-l asumă în totalitate (…). Marian Munteanu pentru noi înseamnă libertatea (…) În ceea ce priveşte acuzele de naţionalism şi extremism, mă cunoaşteţi, şi eu sunt naţionalist, îmi iubesc ţara, am accese de intoleranţă ca orice om, dar dacă nu am încălcat legea, nu sunt decât un bun român. Marian Munteanu este un bun român. Cei care îl acuză de lucruri care sunt în contradicţie cu legea să aducă dovezi. Pe lege, nu pe cuvinte, pe expresii”, a spus Preda, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că responsabilitatea nominalizării lui Marian Munteanu aparţine PNL.

„Discuţia cu propunerea s-a rostogolit în presă, e ca discuţia cine a fost primul, oul sau găina… Responsabilitatea nominalizării lui Munteanu este a PNL, în cel mai înalt for, BPN. Cu cine s-a văzut prima oară, dacă cu mine s-a văzut în urmă cu o săptămână şi cu dumneavoastră acum trei săptămâni … o să ne luăm la ceartă care l-a adus candidat (…) A fost o soluţie a comisiei de unificare (…) Analizele arătau foarte clar că PNL are nevoie de voturile din afara partidului pentru a se detaşa”, a explicat Preda, conform Agerpres.

Liberalul a arătat că liderii partidului urmăresc reacţiile la candidatura lui Munteanu. „Urmărim foarte atent, monitorizăm foarte atent această reacţie virulentă, negativă în cea mai mare parte, asupra unui om. Nu judec, fiecare cu mintea lui. (…) Candidatul nostru a fost acuzat că este în afara legii”, a adăugat el.