Cezar Preda: PNL va depune, miercuri, listele de candidaţi la alegerile locale

Listele candidaţilor PNL la alegerile locale din iunie pentru Capitală vor fi depuse miercuri, iar pe acestea se vor regăsi şi reprezentanţi ai societăţii civile "pure", a anunţat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al liberalilor bucureşteni, Cezar Preda.

15 apr. 2016, 11:14
Cezar Preda: PNL va depune, miercuri, listele de candidaţi la alegerile locale

„Se vor depune listele de candidaţi ai PNL în data de 20 (n.r. — aprilie). (…) În ceea ce priveşte compoziţia fiecărei liste, ea nu poate să iasă din deciziile PNL — 30% femei, minimum 20% tineri şi oameni noi cât mai mulţi, inclusiv din societatea civilă pură, pentru că ăsta este un cuvânt pe care trebuie să-l folosim de acum încolo când vorbim de societatea civilă — vor fi reprezentaţi în fiecare consiliu de sector cel puţin un om eligibil. PNL nu-şi poate permite să nu respecte propriile decizii şi aşa va fi”, a declarat Preda, vineri, într-o conferinţă de presă, transmite Agerpres.

În context, el a arătat că societatea civilă pură este cea „pe care o respectăm” şi a adăugat că reprezentanţi ai acesteia se vor regăsi pe listele de consilieri locali şi municipali.

„Societatea civilă pe care o respectăm, una se remarcă prin claxon, prin voce puternică pe toate canalele, şi alta este foarte tăcută, care îşi urmăreşte principiile şi până la urmă domeniul de activitate într-un mod mai puţin vocal şi mai puţin cu accente de emotivitate — mă refer la societatea civilă tăcută, care reprezintă, în analiza noastră, peste 80% din ceea ce spunem, minim, societatea civilă, care este foarte atentă la mesaje, la principii, şi mai puţin la a ataca o persoană”, a explicat Preda.