Cezar Preda: PSD va trece banii de la autostrăzi la salarii cu voturile PNL, să nu spună lumea că suntem împotriva creşterii salariilor

Cezar Preda vicepreşedinte PNL, a criticat, sâmbătă, în Consiliul Naţional de Coordonare, faptul că liberalii nu se concentrează pe opoziţia la PSD, el spunând că, de frica de a fi de dreapta, PSD va trece banii de la autostrăzi la salarii cu voturile liberalilor.

04 mart. 2017, 12:00
Cezar Preda: PSD va trece banii de la autostrăzi la salarii cu voturile PNL, să nu spună lumea că suntem împotriva creşterii salariilor

Cezar Preda a spus că, pentru el, care vine dintr-un partid care a bătut PSD singur, scorul de 20% al PNL la parlamentare este un dezastru.

Preda le-a spus participanţilor că, în opinia sa, PNL ”încă nu este fuzionat”, iar membrilor partidului le este frică să recunoască acest lucru. El a adăugat că PNL trece încă prin chinurile fuziunii, şi „cu vorbe mieroase”, şi „cu picioare la gleznă”, dar până în 17 iunie vor fi preşedinţi unici de organizaţii în toată ţara.

Preda a precizat că toată lumea e concentrată pe competiţia din PNL, dar nu aude nimic despre lupta cu PSD.

El a vorbit despre ”frica de a fi de dreapta”: ”În Parlament când PSD va zice să mutăm banii de autostrăzi la salarii noi vom ridica mâna de frică să nu zică lumea că suntem împotriva creşterii salariilor”.

Cezar Preda a susţinut şi necesitatea clarificării legislaţiei în privinţa incompatibilităţilor şi răspunderii penale a aleşilor locali. ”Suntem apărătorii statului de drept, al mersului european, dar nu înseamnă să ne lăsăm primarii sau administraţia fără un cadru juridic corect, să ştie când ridică mâna”, a spus vicepreşedintele PNL.

El a menţionat că PNL are o treime din primarii României, dar trebuia să aibă mai mulţi.

În privinţa alegerilor parlamentare, Cezar Preda a spus că în toamnă liberalii nu au avut curajul să ia steagul, au apărat un om corect, cinstit, cu bun simţ, dar nu au dat un mesaj şi astfel au fost bătuţi de unii care au avut mesaj.