CFR Cluj a primit o veste teribilă de la TAS. Ardelenii au şanse minime să prindă play-off-ul

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis ca CFR Cluj și Petrolul Ploieşti să nu își primească înapoi punctele cu care au fost penalizate la începutul campionatului, din cauza datoriilor financiare.

02 feb. 2016, 18:25
CFR Cluj a primit o veste teribilă de la TAS. Ardelenii au şanse minime să prindă play-off-ul

TAS a menţinut astfel decizia prin care clujenii au rămas fără şase puncte, încă de la începutul sezonului. „Tribunalul Arbitral al Sportului (TAS) a oferit astăzi, 2 februarie 2016, soluţia definitivă în dosarul 2015/A/4097. Apelul formulat în data de 12 iunie 2015 de către Fotbal Club CFR 1907 Cluj S.A. împotriva deciziei din 22 mai 2015 a Comisiei de apel pentru acordarea licenţei cluburilor din cadrul FRF a fost respins. Decizia Comisiei de apel pentru acordarea licenţei cluburilor din cadrul FRF este menţinută.

La data de 22 mai 2015, Comisia de apel pentru acordarea licenţei cluburilor a soluţionat cererea de apel formulată de Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA împotriva hotărârii Comisiei pentru acordarea licenţei cluburilor. Instanţa de fond a decis sancţionarea clubului pentru încălcarea criteriului financiar din Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar, ediţia 2014, cu deducerea a 6 puncte din clasamentul Ligii I, în sezonul 2015-2016. Federaţia Română de Fotbal a fost reprezentată în acest dosar de managerul departamentului juridic, Adrian Stângaciu, şi de avocatul Paul Ciucur” se arată pe site-ul frf.ro.

Citeşte şi S-a stabilit programul primei etape din 2016. Când debutează Adrian Mutu la ASA

La începutul sezonului, atât CFR Cluj, cât şi Petrolul Ploieşti, au fost sancţionate de comisiile FRF cu câte şase puncte de penalizare, motivul invocat fiind neîndeplinirea manualului de licenţiere, mai exact a punctului legat de datoriile celor două cluburi faţă de jucători şi terţi.

CFR Cluj e află în momentul de faţă pe locul 10 în Liga 1, cu 24 de puncte, la 11 puncte de ultimul loc de play-off, iar prin primirea înapoi a celor şase puncte spera să mai prindă Top 6 în Liga 1, la finalul sezonului regulat. În aceste condiţii, acest obiectiv este practic imposibil de îndeplinit.