CFR CLUJ – ASTRA 2-0, şansă pentru Dinamo de a prinde play-off-ul. Cum arată clasamentul înainte de Dinamo-Steaua

Formaţia CFR Cluj a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa Astra Giurgiu, într-un meci contând pentrupenultima etapă din sezonul regulat al Ligii 1.  

17 feb. 2018, 15:36

Astra Giurgiu a pierdut al 6-lea meci consecutiv contra celor de la CFR Cluj. Ardelenii s-au impus pe teren propriu, scor 2-0. Culio a deschis scorul cu un șut din apropiere, în minutul 8, fiind servit perfect de Ioniță în fața porții goale.

CFR Cluj rămâne astfel pe primul loc indiferent de rezultatul de duminică dintre Dinamo și FCSB. Are 56 de puncte, în acest moment cu 5 peste FCSB și 6 peste CS U Craiova.

Astra este pe locul 4, cu 41 de puncte și poate avea mari emoții în privința accederii în play-off. Depinde mult de rezultatele celor de la Dinamo (cu FCSB), Viitorul (cu Botoșani) și Poli Iași (cu Poli Timișoara). Ultima etapă giurgiuvenii vor întâlni Dinamo.

 

CFR CLUJ – ASTRA 2-0

CFR CLUJ – ASTRA  2-0, Gol Ţucudean, care ajunge la 12 reuşite şi îl egalează pe Gnohere în clasamentul golgheterilor

CFR CLUJ – ASTRA 1-0, gol Culio, după o ratare monumentală a lui Ţucudean.

 

ECHIPELE DE START:

CFR Cluj (4-2-3-1): Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, A. Mureşan, Camora – Hoban, Djokovic – Deac, Culio, Ioniţă – Ţucudean
Antrenor: Dan Petrescu
Rezervele: Vâtcă, Peteleu, Luchin, Balde, Costache, Omrani, Bordeianu

Astra (4-2-3-1): Iliev – Butean, Bejan, Polczak, Al. Stan – Takayuki, Mrzljak – L. Buş, Fl. Matei, Romario Moise – Abang
Antrenor: Edi Iordănescu

Fără gol primit în zece dintre cele 12 partide din Gruia din acest sezon, antrenorul lui CFR Cluj, Dan Petrescu, are emoţii înainte de vizita Astrei lui Edi Iordănescu.

„Au făcut 1-1 la Steaua, Craiova, Viitorul, Dinamo şi 3-1 la Botoşani, în toate meciurile cu echipele de play-off, în deplasare, nu au pierdut şi acum sper ca noi să fim primii care câştigă cu ei. Nu degeaba Edi Iordănescu e băiatul unui mare antrenor, care a fost antrenorul meu atâţia ani, se vede că a învăţat multe de la tatăl lui”, a declarat Petrescu.

CFR CLUJ – ASTRA LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT. LIVE STREAMING TELEKOM LOOK TV. ECHIPELE PROBABILE:

CFR Cluj: Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, A. Mureşan, Camora – Djokovic, Hoban, Culio – Ioniţă, Ţucudean, Deac.

Astra: Iliev – Butean, Bejan, Polczak, Al. Stan – Takayuki, Mrzljak – L. Buş, Balaure, Fl. Matei – Vera.

Liga 1, etapa 25. CFR Cluj – Astra Giurgiu. Toate datele statistice

CFR este neînvinsă acasă în acest sezon, palmaresul clujenilor cuprinzând nouă victorii şi trei rezultate de egalitate. Mai mult, au încasat doar două goluri pe teren propriu, ultimul în urmă cu 657 de minute (ultimul gol acasă a fost primit de la Budescu, în CFR – FCSB 1-1, pe 21 septembrie 2017).

Doar o partidă au pierdut giurgiuvenii din precedentele patru jucate pe teren advers în campionat, CSM Poli Iaşi – Astra 1-0, în rest au două succese şi o remiză.

CFR şi Astra s-au mai întâlnit de 19 ori în Liga 1, de 10 ori s-au impus clujenii, de trei ori au câştigat giurgiuvenii, iar șase jocuri s-au încheiat la egalitate.

Palmares cu CFR gazdă: nouă jocuri – cinci victorii CFR – trei remize – o victorie Astra.

– 8 noiembrie 2009, prima partidă: CFR – Astra 1-0 (gol marcat de Dubarbier).

– Întâia victorie a Astrei a venit în returul stagiunii 2009-2010, atunci când Alexandru Stan a înscris singurul gol al meciului.

– 16 noiembrie 2012, CFR – Astra 0-2 (Budescu, Ivanovski): unica victorie bifată de Astra în deplasare.

– Doar o remiză albă s-a înregistrat în campionat, la Cluj, pe 26 octombrie 2013.

– Cea mai mare diferenţă de scor s-a consemnat pe 21 august 2016, CFR Cluj – Astra 5-1 (Cristian Lopez dublă, Tiago Lopes, Petrucci dublă / Daniel Niculae).

– Astralii nu au mai câştigat în campionat din 27 aprilie 2014, scor 1-0 la Giurgiu. Au urmat două remize şi șapte succese ale clujenilor (ultimele cinci consecutive), printre care şi victoria din cea mai recentă confruntare, cea din 25 septembrie 2017, Astra – CFR 2-3 (marcatori Manea autogol, Ioniţă II / Balde, Deac, Dokovic). Acest ultim meci a fost şi singurul duel direct dintre cei doi antrenori.

Dan Petrescu vs Astra în Liga 1: două jocuri – două victorii.

Edward Iordănescu vs CFR Cluj în Liga 1: patru jocuri – două victorii – o remiză – o înfrângere.

Mediile de vârstă ale celor două loturi: CFR Cluj – 26 ani şi 10 luni; Astra – 26 ani.


CFR CLUJ – ASTRA LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT. LIVE STREAMING TELEKOM LOOK TV: CFR Cluj are 54 de puncte, cu 2 peste FCSB, iar o victorie ar duce trupa lui Dan Petrescu la 5 puncte avans. Astra Giurgiu are, la rândul ei, nevoie de un rezultat bun pentru a-și asigura locul în play-off.

În ultima etapă din sezonul regular, Astra are o posibilă „finală” pentru play-off cu Dinamo. Astfel că giurgiuvenii vor măcar un punct din Gruia.