CFR CLUJ – CELTIC 1-1. Calificarea se joacă la retur, campioana României porneşte cu şansa a doua

CFR Cluj și Celtic Glasgow au remizat, scor 1-1, miercuri seară, în prima manșă a turului 3 preliminar al Ligii Campionilor.

07 aug. 2019, 16:18
CFR CLUJ – CELTIC 1-1. Calificarea se joacă la retur, campioana României porneşte cu şansa a doua

CFR CLUJ – CELTIC 1-1. Campioana României a deschis scorul în minutul 28, prin Mario Rondon, care a primit o pasă în adâncime și l-a învins pe portarul Bain cu un șut din interiorul careului. 

Până la pauză, Celtic a restabilit egalitatea. Mijlocașul James Forrest a înscris pentru scoțieni, în minutul 37. 

Vezi golurile AICI

Deși a avut o posesie mai bună în repriza secundă, CFR Cluj nu a reușit să mai înscrie, iar partida s-a încheiat cu scorul de 1-1, un rezultat dătător de speranțe pentru echipa lui Dan Petrescu în vederea returului de la Glasgow.

Meciul retur dintre Celtic şi CFR Cluj este programat pentru marţi, 13 august, de la ora 21:45, la Glasgow.

CFR CLUJ – CELTIC LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT LOOK TV. CFR Cluj se află în fața celui mai important test de când se află sub bagheta lui Dan Petrescu (51 de ani). Campioana României trebuie să se dueleze cu Celtic Glasgowpentru un loc în play-off-ul UEFA Champions League

O calificare ar însemna nu numai asigurarea prezenței cel puțin în grupele Europa League, dar și un important bonus financiar primit de la forul de la Nyon, cifrat la cinci milioane de euro.

CFR a pornit cu stângul noul sezon, 0-1 cu Viitorul în Supercupa României, și a avut mari emoții și în „dubla” cu Astana din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. „Feroviarii” și-au intrat însă în ritm și au adunat deja șapte meciuri consecutive fără înfrângere. 

Celtic a trecut fără emoții de primele două tururi din Ligă, patru victorii în confruntările cu Sarajevo și Kalju. În week-end a debutat și în campionat, unde s-a impus cu un zdrobitor 7-0 în confruntarea cu St. Johnstone.

CFR CLUJ – CELTIC LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT LOOK TV. 

ECHIPELE PROBABILE: 

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Djokovic, Bordeianu, L. Aurelio – Omrani, Țucudean, C. Deac
Rezerve:Vâtcă, Sylla, Păun, M. Pereira, Butean, Cestor, Rondon
Antrenor: Dan Petrescu

Celtic: Gordon – Elhamed, Bitton, Aker, Bolingoli – Brown, McGregor – Forrest, Christie, Jonston – Edouard
Rezerve:  Bain, Jullien, Simunovic, Griffiths, Sved, Ntcham, Ralston 
Antrenor: Neil Lennon

Arbitru: Srdjan Jovanovic / A1: Uros Stojkovic / A2: Milan Mihajlovici (toți din Serbia)
Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu” (Cluj) 

Câțiva fani ai echipei scoțiene au ajuns la Cluj și se bucură de vremea frumoasă, așteptând meciul la terasele din centrul vechi. Aceștia au găsit și o scurtătură pentru a vedea terenul înainte ca accesul în stadion să fie permis. 

CFR CLUJ – CELTIC LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PETRESCU: „TREBUIE SĂ FACEM UN MIRACOL CA SĂ-I ELIMINĂM”

„La meciul de acasă, foarte bine e să nu primești gol. Arlauskis și apărarea trebuie să prindă o zi fantastică, trebuie să avem și puțin noroc. Cu siguranță, ocaziile vor fi de partea lor, pentru că au multă calitate. E clar că ne dorim o victorie, dar important e să nu luăm gol.

Noi trebuie să facem un miracol să îi eliminăm. Va fi un miracol. Aș asemăna cu câștigarea campionatului cu Unirea Urziceni, dacă aș elimina Celtic. Asta este realitatea. Ăla a fost miracol cu Unirea și ăsta va fi alt miracol. Sperăm să fie stadionul plin și suporterii să ne ajute. La Celtic vor fi 60.000 de oameni, nici la Liverpool nu e așa frumos”, a spus Dan Petrescu.

CFR CLUJ – CELTIC LIVE VIDEO ONLINE STREAMINGNEIL LENNON: „AVEM AVANTAJ CĂ RETURUL E LA NOI”

Neil Lennon, antrenorul lui Celtic, a vorbit laudativ despre echipa lui Dan Petrescu: „Respectăm CFR, are o echipă bună, a eliminat Maccabi. Are un stil foarte britanic, foarte bine organizat. E un meci în deplasare împotriva campionilor României pe care noi îi respectăm mult. Omrani, Rondon sunt jucători buni, la fel și Djokovic.

Dan Petrescu e un antrenor foarte bun, am jucat împotriva lui în Premier League. E un avantaj că jucăm acasă returul, sper că vom pleca cu un avantaj de la Cluj”. 

CFR Cluj – Celtic LIVE VIDEO | Absență importantă din tabăra campioanei României. Echipele probabile

Dan Petrescu nu se va putea în partida cu Celtic pe cel mai în formă jucător, argentinianul Emmanuel Culio. De asemenea, nici golgheterul George Țucudean nu este la capacitate maximă. 

„Ţucudean ştie cel mai bine ce vrea de la viaţă şi de la fotbal, a jucat ultimul meci 60 de minute apoi nu s-a antrenat şi astăzi sper să se antreneze. Dar e foarte greu să fie la nivel maxim atâta vreme cât e el a fost mai mult accidentat decât s-a antrenat, nu ai cum, indiferent de ce nume ai, trebuie să te antrenezi. E clar că acum nu este sută la sută”, a mai spus Dan Petrescu.

Echipele probabile

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Djokovic, Bordeianu, L. Aurelio – Omrani, Țucudean, C. Deac
Rezerve: Vâtcă – Sylla, Păun, M. Pereira, Butean, Cestor, Rondon
Antrenor: Dan Petrescu

Celtic: Gordon – Elhamed, Bitton, Aker, Bolingoli – Brown, McGregor – Forrest, Christie, Jonston – Edouard
Rezerve: Bain – Jullien, Simunovic, Griffiths, Sved, Ntcham, Ralston 
Antrenor: Neil Lennon

CFR Cluj – Celtic LIVE VIDEO | „Va fi cel mai greu test al nostru!” Antrenorul celor de la Celtic, impresionat de CFR Cluj

Tehnicianul scoțienilor, Neil Lennon, a spus pentru site-ul oficial al clubului că partida cu CFR Cluj este cea mai grea din acest început de sezon. Mai mult, tehnicianul celor de la Celtic Glasgow a dezvăluit și care sunt punctele forte ale echipei antrenate de Dan Petrescu.

“Îmi imaginez că va fi cel mai greu test al nostru din acest sezon. CFR Cluj este campioana României şi a avut parte de o dublă dificilă în runda trecută (n. r. – cu Maccabi Tel Aviv). Sunt puternici şi compacţi. Aruncă rapid mingea şi duc balonul rapid în faţă. De asemenea, sunt bine organizaţi pe faza defensivă”, a declarat Neil Lennon, pentru site-ul oficial al lui Celtic.

CFR Cluj – Celtic LIVE VIDEO | Cine e adversara CFR-ului din turul trei preliminar al Ligii Campionilor

Fondată în 1887, Celtic este campioana Scoţiei. În mai, a câştigat pentru a 8-a oară la rând campionatul, ducându-şi recordul de titluri la 50. Celtic a cucerit de 39 de ori Cupa Scoţiei, dar cea mai importantă performanţă din istoria grupării e, fără îndoială, cucerirea Cupei Campionilor Europeni. În sezonul 1966-1967, scoţienii au trecut în ultimul act de Inter, scor 2-1.

Antrenată de Neil Lennon, alb-verzii evoluează mai mereu cu casa închisă, pe Celtic Park (60.411 locuri). Lotul are o valoare de 67,43 milioane de euro, cel mai valoros fotbalist fiind, potrivit transfermarkt.de, Kieran Tierney (12,5 milioane de euro).

CFR Cluj – Celtic LIVE VIDEO | Slavia Praga, adversara din play-off-ul UEFA Champions League

CFR Cluj și-a aflat posibila adversară din play-off-ul UEFA Champions League, după tragerea la sorți care a avut loc la Nyon. Astfel, dacă va trece Celtic, campioana noastră o va întâlni pe Slavia Praga (campioana Cehiei), formație la care evoluează Nicușor Stanciu și Alexandru Băluță.