CFR CLUJ – CSU CRAIOVA 1-0: Final nebun de campionat, oltenii au ratat penalty în ultimul minut

Formaţia CFR Cluj a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa CS Universitatea Craiova, şi a revenit pe primul loc în Liga I, cu 44 de puncte după opt etape în play-off şi un meci în plus faţă de FCSB.

05 mai 2018, 09:53
CFR CLUJ – CSU CRAIOVA 1-0: Final nebun de campionat, oltenii au ratat penalty în ultimul minut

CFR Cluj a câștigat dramatic meciul cu CS U Craiova de pe teren propriu, scor 1-0. Ardelenii au terminat meciul în 10 oameni după ce Boli a fost eliminat, iar Craiova a ratat un penalty în minutul 93.  

CFR CLUJ – CSU CRAIOVA 0-0

Min. 90: Gustavo rateaza penalty.

Min. 75: GOOOL Camora

Min. 22 OCAZIE CFR CLUJ! DIMITROV APROAPE DE AUTOGOL!

Min. 9 OCAZIE CRAIOVA! Frumoasă acțiune de contraatac a oltenilor, Mitriță a primit o pasă pe stânga, după care a pornit pe contraatac, a intrat spre centru, după care a șutat razant pe lângă bara din dreapta porții lui Arlauskisv

Min. 3 BARĂ CFR CLUJ! Acțiune rapidă de atac a clujenilor, Țucudean l-a lansat foarte bine cu capul pe Mailat, acesta a scăpat singur pe stânga, a intrat în careu, a șutat, Popescu a respins, apoi mingea a lovit bara din dreapta porții oltenilor, dar până la urmă faza s-a stins.

CFR: Arlauskis – Manea, Vinicius, Boli, Camora – Djokovic, Hoban, Culio – Deac, Ţucudean, Mailat
Rezerve: Vâtcă, Păun, Omrani, Ioniţă, Luchin, A. Mureşan, Costache

CS U Craiova: L. Popescu – Screciu, Kelic, Ferreira – Dimitrov, Zlatinski, Mateiu, Bancu – Andre Santos, Baluţă, Mitriţă
Rezerve: Calancea, Popov, Burlacu, Gustavo, Briceag, Glavina, Martic

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 13 ori în Liga 1, de patru ori au câştigat clujenii, de cinci ori s-au impus craiovenii, iar patru jocuri s-au terminat la egalitate.

– 7 decembrie 2014, primul meci: CFR Cluj – CS U Craiova 0-0. Ardelenii erau antrenaţi la vremea respectivă de Francisc Dican, în timp ce pe banca oaspeţilor se afla cuplul Emil Săndoi – Sorin Cârţu.

– Întâiul succes din contul Craiovei s-a consemnat în ultima rundă a ediţiei 2014-2015, în 30 mai: a fost 3-0 pe stadionul “Extensiv”, marcatori Bawab – dublă şi Băluţă. Victoria i-a urcat pe alb-albaştri un loc în clasamentul final, până pe 5. CFR avea să termine sezonul pe poziția a treia.

– A urmat întâlnirea din 4 octombrie 2015, CFR – CS U Craiova 1-2: Beleck a deschis scorul la startul reprizei secunde, dar craiovenii, graţie lui Rocha (79) şi lui Dumitraş (92), au întors rezultatul, reuşind o victorie spectaculoasă în urma unui joc de un nivel foarte bun.

– Ardelenii şi-au luat revanşa pe 27 februarie 2016, când s-au impus în Bănie prin golul înscris de Cristi Bud (prima victorie izbutită de CFR).

– 26 mai 2016, cea mai mare diferenţă de scor: CFR Cluj – CS U Craiova 4-0 (Camora, Jakolis dublă, Petrucci), rezultat decisiv pentru olteni în ratarea calificării în cupele europene.

– Ultima victorie reuşită de olteni din postura de vizitatori: 30 aprilie 2017, CFR Cluj – CS U Craiova 0-3 (dublă Andrei Ivan, Zlatinski).

– În sezonul regulat 2017-2018, CFR a câştigat pe teren propriu cu 2-1 (marcatori Culio, Balde / Gustavo), iar în retur s-a impus Universitatea cu 2-1 (Băluţă, Mitriţă / Urko Vera).

– Cea mai recentă cunfruntare directă: 31 martie 2018, CS Universitatea – CFR Cluj 0-0.

Mediile de vârstă ale celor două loturi: CFR Cluj – 27 ani şi 3 luni; CS U Craiova- 25 ani şi 4 luni.

CFR CLUJ – CSU CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT LOOK TV: După ce a pierdut două puncte uriașe în prelungirile derby-ului cu FCSB, CFR Cluj trebuie să se refacă rapid din punct de vedere psihic și să învingă o echipă CS ”U” Craiova care, atunci când se concentrează, poate fi extrem de periculoasă. Oltenii au marcat 12 goluri în ultimele 4 meciuri oficiale și anunță o ofensivă periculoasă și în Gruia.

CFR CLUJ – CSU CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT LOOK TV:  Ca de obicei, Liga 1 poate aduce și meciuri mai ”prietenoase” pe final de sezon. CS ”U” Craiova poate avea și o față mai timidă la Cluj. După cum se știe, fanii oltenilor nu vor ca FCSB să câștige titlul, iar meciul cu CFR Cluj intră într-o ecuație întunecată.  

CFR CLUJ – CSU CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT LOOK TV:  Lăsând scenariile la o parte, trebuie să spunem că CFR Cluj – ”U” Craiova se anunță, pe hârtie, un meci interesant. În tur, oltenii i-au oprit pe cei de la CFR Cluj, scor 0-0 în Bănie, iar în sezonul regulat i-au învins cu 2-1. În Ardeal, Craiova a pierdut cu 1-2 după un meci foarte tensionat, cu grave erori de arbitraj.

CFR CLUJ – CSU CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT LOOK TV: Cotele pentru meciul de sâmbătă arată că ”CFR își dorește mai mult victoria”. Elevii lui Dan Petrescu au cotă de 1,59-1,65 pentru succes, iar oltenii pleacă de la 5,75 – 6,05. O remiză este cotată la 3,50-3,75.

CFR CLUJ – CSU CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT LOOK TV:  Nu mergem pe nicio pistă a ”omeniei” în acest meci, însă avem în vedere faptul că CS ”U” Craiova se va concentra pentru returul semifinalei Cupei României și va menaja câțiva jucători la Cluj. În aceste condiții recomandăm pariul: ”1 solist”.

Gigi Becali, înainte de CFR Cluj – U Craiova: „Mangia îmi era antipatic, dar acum îmi place”

„Nu mai există blaturi, aranjamente, în Liga 1. Meciul dintre CFR și Craiova o să fie sută la sută corect. Nu veți mai vedea blat niciodată în Liga 1. Eu nu pot premia Craiova la acest meci. Rotaru e un om cu bani. Nu acceptă el să o premiez eu, chiar dacă aș încerca, m-ar refuza. Eu nu ma fac asta oricum. 

 Craiova nu este sigură de locurile de Europa League. Joacă pentru ei. În plus, este Mangia acolo. La început îmi era antipatic, nu mi-a plăcut. Acum mi-e simpatic. Cu drag ascult declarațiile lui. Nu vreau să vorbesc acum despre aducerea lui la FCSB, știu că despre asta vorbește toată lumea”, a declarat Becali la TV Pro X.

PROGRAMUL ETAPEI CU NUMĂRUL 8

program

CLASAMENT PLAY-OFF

fcsb