CFR Cluj a câştigat pentru a treia oară Supercupa României. A învins-o pe CS Universitatea Craiova chiar la ea acasă

Campioana CFR Cluj a câştigat pentru a treia oară Supercupa României, sâmbătă seară, învingând cu scorul de 1-0 deţinătoarea Cupei, CS Universitatea Craiova, pe stadionul Ion Oblemenco, din Craiova.

14 iul. 2018, 13:38

CFR Cluj – Universitatea Craiova 1-0. În minutul 78, Juan Culio a transformat un penalti acordat pentru o intrare a lui Răzvan Popa la Omrani.

Partida s-a disputat cu casa închisă.

Cele două echipe au evoluat în următoarele formule:

CFR Cluj: 87. Arlauskis – 77. Peteleu (6. Manea ’46), 55. Vinicius, 30. Mureşan, 45. Camora – 19. Culio, 28. Hoban, 8. Djokovic – 10. Deac, 20. Ţucudean (18. Costache ’87), 27. Mailat (9. Omrani ’55). Antrenor: Edward Iordănescu.

CS Universitatea Craiova: 13. Pigliacelli – 4. Popa (16. Markovic ’79), 24. Gardoş, 2. Tiago – 30. Dimitrov, 8. Mateiu, 23. Zlatinski, 11. Bancu – 10. Cicâldău – 14. Glavina (9. Burlacu ’65), 28. Mitriţă. Antrenor: Devis Mangia.

Cartonaşe galbene: Mureşan ’31, Camora ’36, Deac ’90+4 / Mitriţă ’30, Dimitrov ’72, Popa ’75.

Partida a fost arbitrată de Radu Petrescu, ajutat de asistenţii Ovidiu Artene din Vaslui şi de Marius Urzică din Piatra Neamţ. Cel de-al patrulea oficial este Marius Avram, observator de arbitri Sorin Boca şi observator de joc Adrian Lucaci.

La meci a asistat şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, fost primar al Craiovei.

CFR Cluj a mai jucat pentru acest trofeu de patru ori. Echipa antrenată în prezent de Edward Iordănescu a câştigat trofeul în 2009 şi 2010.

CSU Craiova a câştigat, la 27 mai, pe Arena Naţională din Capitală, a 80-a ediţie a Cupa României, după ce a învins în finală, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa din liga a doua AFC Hermannstadt. Dacă se ţine cont de palmaresul fostei echipe Universitatea Craiova, acesta este al şaptelea trofeu al Cupei României pentru formaţia olteană, primul după 1993.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 78 GOOOL CFR Cluj, din penalty. Omrani a fost faultat în careu, Culio a transformat cu siguranţă lovitura de la 11 metri. CFR – U Craiova 1-0!

Min. 61 Ocazie uriaşă a campioanei CFR, este 1-1 la mari ratări! Vinicius reia cu capul în bara o centrare de pe dreapta!

Min. 18 Dublă ocazie a Craiovei! Mitriţă îi înşiră pe clujeni ca pe mărgele, face trei driblinguri spectaculoase şi trage puternic, dar Arlauskis respinge, apoi mingea revine la Cicâldău, care trage pe jos, dar Arlauskis respinge extraordinar cu piciorul! 

Min. 1 A început Supercupa României, meci care se joacă la Craiova.

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Peteleu, Vinicius, Andrei Mureşan, Mario Camora (căpitan) – Culio, Ovidiu Hoban, Damjan Djokovic – Ciprian Deac, Sebastian Mailat – George Ţucudean. Antrenor: Edi Iordănescu.

Universitatea Craiova: Mirko Pigliacelli – Răzvan Popa, Florin Gardoş, Tiago Ferreira – Radoslav Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Cicâldău – Dominik Glavina, Mitriţă (căpitan). Antrenor: Devis Mangia.

CFR Cluj și CS U Craiova se luptă pentru primul trofeu al sezonului. Clujenii au reușit un parcurs foarte bun în stagiul de pregătire din Polonia și au înregistrat trei victorii și o remiză. În sezonul trecut al Ligii 1, “feroviarii” au avut un avantaj în duelurile cu echipa din Bănie. 

Meciul poate fi urmărit LIVE pe Digi Sport AICI sau pe PRO TV aici

CFR CLUJ – CSU CRAIOVA, echipe probabile

Echipele probabile

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Muresan, Camora – Djokovici, Hoban, Culio – Omrani, Tucudean, Deac

Craiova: Pigliacelli – Popa, Gardos, Ferreira – Martici, Cicaldau, Zlatinski, Bancu – Barbut, Burlacu, Mitrita

CFR CLUJ – CSU CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV DIGI SPORT: În campionatul regulat, cele două formații și-au împărțit victoriile, 2-1 atât în Gruia, cât și pe “Ion Oblemenco”. În play-off, în Oltenia s-a înregistrat o remiză alba, iar la Cluj, CFR-ul a învins la limită, 1-0, în penultima etapă a campionatului. În pauza competițională, craiovenii i-au pierdut pe doi dintre cei mai buni oameni, Băluță și Gustavo, iar singura sosire notabilă este cea a lui Alexandru Cicâldău, de la Viitorul.

În schimb, echipa lui Edi Iordănescu a mai multe mutări notabile, printre care revenirea lui Cristian Manea sau transferul mijlocașului Mate Males și cel al atacantului Giuseppe de Luca. Singurul avantaj al oltenilor l-ar puteaa reprezenta faptul că Supercupa se dispută chiar pe arena din Bănie.  

Meciul dintre CFR Cluj și CS U Craiova se dispută sâmbătă, 14 iulie, de la ora 20:30.

CFR CLUJ – CSU CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV DIGI SPORT: Mangia e precaut

Antrenorul echipei Universitatea Craiova, Devis Mangia, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că CFR Cluj, adversara din Supercupa României la fotbal, este o formaţie şi mai puternică decât în sezonul trecut.

”Va fi un meci foarte dificil, cu o echipă foarte bună, cu jucători puternici, cu un nou antrenor şi vom vedea dacă acest nou antrenor va schimba ceva în stilul lor de joc. Ei au luat alţi jucători buni, pe lângă cei pe care îi aveau, astfel că echipa e şi mai puternică. Pe teren joacă însă jucătorii, antrenorii au ideile lor, iar Edi (Iordănescu, n. red.) este un antrenor cu idei importante, cum era şi Dan Petrescu. Stilul Edi e diferit de stilul Dan. Vom vedea mâine ce va fi”, a declarat Mangia.

Tehnicianul italian s-a declarat mulţumit de lotul pe care îl are la dispoziţie, chiar dacă a pierdut o serie de jucători importanţi” ”În acest moment, asta e echipa. Avem o echipă foarte bună. Poate se va mai schimba ceva, mercato e lung şi dificil. Eu sunt mulţumit în acest moment”.

Mangia a precizat că e posibil ca echipa din Bănie să mai efectueze transferuri, însă nu a oferit detalii.

”Am schimbat nişte lucruri, avem nişte caracteristici diferite. Anul trecut atacam cu Gustavo, Băluţă, Mitriţă, acum dintre cei trei jucători ofensivi a rămas Mitriţă, ceilalţi au plecat să joace în altă parte. Suntem diferiţi, dar avem caracteristicile noastre. Avem poziţii pe care e nevoie de jucători pentru a fi mai acoperiţi, dar se lucrează la acest lucru. Nu trebuie să luăm jucători doar pentru a avea, trebuie să ne gândim dacă sunt soluţia potrivită pentru noi”, a explicat antrenorul Universităţii.

”În acest moment avem nevoie de suporteri alături de noi. E foarte important pentru noi. După, vom vedea”, a adăugat Mangia.

Devis Mangia a comentat şi faptul că Universitatea va juca pe teren propriu Supercupa: ”Locul finalei a fost decis înainte ca noi să ştim că vom juca această finală, e un lucru care nu depinde de noi. Dar prefer să joc în faţa suporterilor noştri, decât în faţa altora”.

Mangia a menţionat că în meciul de sâmbătă la Universitatea nu vor juca Martic, Rossi şi Bic.

Italianul s-a referit şi la finala Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, în care Franţa şi Croaţia se vor înfrunta duminică. ”Sper să învingă Croaţia”, a afirmat Mangia.

Universitatea, deţinătoarea Cupei României, o va întâlni sâmbătă pe campioana CFR Cluj, pe Stadionul ”Ion Oblemenco”, în Supercupa României, de la ora 20,30. 

 

CFR CLUJ – CSU CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV DIGI SPORT: Edi Iordănescu (CFR Cluj) – Îmi doresc foarte mult Supercupa României

Antrenorul echipei CFR Cluj, Edi Iordănescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte foarte mult să câştige Supercupa României la fotbal.

”Va fi un meci care se anunţă echilibrat, vom avea două echipe care îşi vor căuta ritmul. Venim după perioade de pauză, miza va fi una importantă şi personal îmi doresc foarte mult acest trofeu. Sunt lucruri care mă motivează şi care îmi dau energia ca să pot să muncesc atâta timp cât este nevoie, iar jucătorii sunt sigur că îşi doresc foarte mult ca să punem un trofeu în plus la palmares şi să debutăm cu dreptul în noua competiţie”, a declarat Iordănescu.

”Suntem în faţa unui joc cu trofeul pe masă, în faţa unui joc care deschide noul sezon competiţional. Trebuie să-l tratăm ca atare, cu inteligenţă, cu foarte multă pasiune, cu determinare. Se vor confrunta două echipe foarte valoroase, două echipe care au în componenţă jucători extrem de valoroşi, care au câştigat trofee în sezonul trecut. Sunt sigur că nu numai suporterii celor două grupări vor fi conectaţi la acest joc, ci întreaga suflare fotbalistică, pentru că e şi jocul de debut şi sunt sigur că lumea a dus dorul fotbalului de la noi. Este adevărat că adversara noastră are un atu şi mă refer în special că este echipa gazdă. Am înţeles că stadionul va fi plin şi ştim că aici suporterii sunt foarte pătimaşi şi activi. Când joci acasă ai altă dinamică, alt elan, alt impuls. Ar fi fost o altă abordare din partea celor două echipe dacă acest joc era pe un teren neutru sau dacă jucam la Cluj, însă toate lucrurile sunt stabilite şi nu mai contează, noi trebuie să răspundem bine, să ne adaptăm la situaţie şi să arătăm inteligenţă şi că suntem o echipă valoroasă, asta pentru că suntem campioana României”, a subliniat antrenorul campioanei CFR Cluj.

”Antrenez, din punctul meu de vedere, cel mai valoros grup de jucători din România, şi nu sunt subiectiv, jucători în care cred necondiţionat, dar e adevărat că vom avea în faţă o echipă valoroasă, competitivă, o echipă omogenă, care deja are o identitate clară, o echipă care e antrenată de un tehnician pe care eu îl apreciez şi stimez foarte mult, Devis Mangia, care la primul an în România deja a reuşit să îşi pună amprenta pe ceea ce înseamnă tradiţia acestui club, un antrenor care a reuşit să facă lucruri frumoase la Craiova”, a mai spus Edi Iordănescu.

CFR CLUJ – CSU CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV DIGI SPORT: Tehnicianul s-a referit şi la modificările din lotul pe care îl pregăteşte, declarându-se foarte mulţumit de faptul că atacanţii George Ţucudean şi Billel Omrani au rămas: ”Am în lot doi atacanţi de profil în lot, atacanţi în care cred foarte tare, e o cursă lungă şi e nevoie să fim acoperiţi pe toate poziţiile, m-a bucurat că ambii au rămas, nu numai Ţucudean, ci şi Billel Omrani, pentru că ambii au avut discuţii în străinătate”.

”Jucătorii care au venit au ajuns în tranşe şi nu i-am avut pe toţi la pregătire şi nu am putut să uniformizăm pregătirea, iar majoritatea dintre cei nou veniţi nu sunt la un nivel optim”, a mai spus antrenorul echipei ardelene.

”Foarte puţine modificări pot să mai fie în lot, sper să nu am vreo surpriză negativă, să aflu că mai are cineva o ofertă. Jucătorii nu au fost foarte disperaţi ca să plece şi clubul, în ciuda ofertelor foarte importante, nu a împins jucătorii în nicio direcţie. Au fost şi plecări, au plecat jucători care poate mi-aş fi dorit să rămână, una peste alta, am tras linie şi sper să nu se mai pună problema unor plecări. E posibil să mai vină un jucător”, a afirmat Iordănescu.

”Avem la dispoziţie 26 de jucători, sunt şi jucători de la echipa a doua, îmi doresc să îmi pun amprenta într-un mod accentuat şi asupra a ceea ce înseamnă echipa a doua şi academia”, a precizat tehnicianul.

CFR CLUJ – CSU CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV DIGI SPORT: Edi Iordănescu a afirmat şi că parcursul în cupele europene are mare însemnătate pentru clubul CFR: ”Europa este un obiectiv important pentru club, pentru patronat, pentru conducere, pentru mine, pentru băieţi”.

În legătură cu finala Cupei Mondiale, Iordănescu a amintit că are în lot doi croaţi, Mate Males şi Damjan Djokovic. ”Sunt băieţi care trăiesc la maximum, aţi văzut ce spirit au, ce joc de echipă, ce atitudine şi determinare în joc. Am avut mai mulţi băieţi implicaţi în mod direct la Cupa Mondială, a fost şi Argentina, Brazilia, Portugalia, s-a trăit la maxim, cu intensitate. Din nefericire, ne-am focusat pe pregătirea noastră şi nu am avut timpul necesar de a urmări pe îndelete meciurile. Am văzut fragmente din meciuri, am văzut şi câteva meciuri întregi, vom vedea şi noi finala mică, finala mare”, a spus Iordănescu.

”Sper să fim inspiraţi şi mâine să aliniem cel mai bun unsprezece, băieţii să fie conectaţi, pentru că există acest risc să intri mai greu în ritmul jocului. Trebuie să arătăm o organizare bună, să arătăm spirit şi nu în ultimul rând să fim pragmatici şi să fim eficienţi”, a conchis Edi Iordănescu.

CFR CLUJ – CSU CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV DIGI SPORT: Arbitru bucureştean

Bucureşteanul Radu Petrescu a fost delegat de Comisia Centrală a Arbitrilor să conducă partida dintre CFR 1907 Cluj şi Universitatea Craiova, Supercupa României la fotbal, care se va disputa sâmbătă, pe stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova, de la ora 20,30.

CFR Cluj este campioana en titre, iar Universitatea a cucerit în sezonul trecut Cupa României.

Petrescu îi va avea ca arbitri asistenţi pe Ovidiu Artene din Vaslui şi pe Marius Urzică din Piatra Neamţ. Cel de-al patrulea oficial va fi Marius Avram, în timp ce observator de arbitri a fost desemnat Sorin Boca din Iaşi, potrivit FRF.

Observator de joc a fost delegat arădeanul Adrian Lucaci.

Până acum s-au disputat 19 ediţii ale Supercupei României, 6 câştigate de Steaua (FCSB), 4 de către Rapid, 2 de Dinamo, CFR Cluj, Astra Giurgiu, câte una de Oţelul Galaţi, ASA Târgu Mureş şi FC Voluntari.

Universitatea dispută în premieră Supercupa României, în timp ce pentru CFR este a patra oară când luptă pentru trofeu.

Ultima Supercupă a fost cucerită de FC Voluntari, în calitate de deţinătoare a Cupei României, după 1-0 în 2017 cu campioana de atunci, FC Viitorul.

Ediţiile Supercupei României:
1994 Steaua Bucureşti – Gloria Bistriţa 1-0, după prelungiri
1995 Steaua Bucureşti – Petrolul Ploieşti 2-0
1998 Steaua Bucureşti – Rapid Bucureşti 4-0
1999 Rapid Bucureşti – Steaua Bucureşti 5-0
2001 Steaua Bucureşti – Dinamo Bucureşti 2-1
2002 Rapid Bucureşti – Dinamo Bucureşti 2-1
2003 Rapid Bucureşti – Dinamo Bucureşti 1-0, după prelungiri
2005 Dinamo Bucureşti – Steaua Bucureşti 3-2
2006 Steaua Bucureşti – Rapid Bucureşti 1-0
2007 Rapid Bucureşti – Dinamo Bucureşti 1-1, după prelungiri; 7-6 la loviturile de departajare
2009 CFR Cluj – Unirea Urziceni 1-1, după prelungiri; 4-3 la loviturile de departajare
2010 CFR Cluj – Unirea Urziceni 2-2, după prelungiri; 2-0 la loviturile de departajare
2011 Oţelul Galaţi – Steaua Bucureşti 1-0
2012 Dinamo Bucureşti – CFR Cluj 2-2, după prelungiri; 4-2 la loviturile de departajare
2013 Steaua Bucureşti – Petrolul Ploieşti 3-0
2014 Astra Giurgiu – Steaua Bucureşti 1-1, după prelungiri; 5-3 la loviturile de departajare
2015 ASA Târgu Mureş – Steaua Bucureşti 1-0
2016 Astra Giurgiu – CFR Cluj 1-0
2017 FC Voluntari – FC Viitorul Constanţa 1-0
2018 CFR Cluj – Universitatea Craiova

În anii în care nu s-a disputat Supercupa României după 1994, o echipă a reuşit eventul (a câştigat campionatul şi Cupa României).

 

CFR CLUJ – CSU CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV DIGI SPORT: Mario Camora, căpitanul echipei CFR Cluj, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova, că speră să câştige Supercupa României la fotbal.

”Este un meci de început de sezon, toată lumea o să fie atentă la acest meci. Noi, în condiţia de campioni, vrem să demonstrăm ţării că am meritat titlul, sper să câştigăm acest trofeu, să îl adăugăm în palmares. Sperăm să le facem un cadou şi suporterilor noştri care vor face o deplasare foarte lungă până la Craiova”, a declarat portughezul

”Va fi un meci foarte greu, întâlnim o echipă foarte bună, dar cel mai important este ce facem noi pe teren şi avem încredere că la final o să ridicăm noi trofeul”, a subliniat fundaşul lusitan.

”Suntem campioni, avem un grup valoros şi cel mai important este să ajungem pe teren şi să demonstrăm acest lucru, să fim bărbaţi şi la final să ridicăm trofeul”, a adăugat Camora.

Căpitanul echipei din Gruia nu se teme de faptul că stadionul va fi plin cu suporterii Universităţii: ”Ştim că Universitatea are suporteri pătimaşi, dar un fotbalist profesionist se simte foarte bine pe un stadion plin. Ar fi bine pentru ţară, pentru fotbalul românesc ca fiecare stadion să fie aşa de plin, dar din păcate nu se întâmplă aşa ceva”.

  • Managerul Marcel Popescu – Universitatea Craiova nu a încheiat transferurile

Managerul general al clubului de fotbal Universitatea Craiova, Marcel Popescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că gruparea din Bănie va efectua şi alte transferuri după ce i-a achiziţionat pe mijlocaşul Alexandru Cicâldău şi pe portarul Mirko Pigliacelli.

”Faptul că prezentăm doar doi jucători nu înseamnă că transferurile la Universitatea Craiova s-au terminat. Se lucrează în continuare, încercăm să fim ca şi până acum, discreţi în ceea ce facem, eficace, pentru că în politica de transferuri nu este totul foarte simplu, vrei, iei şi pleci. Nu suntem nici PSG, nici Real Madrid, suntem Universitatea Craiova şi în sensul ăsta un singur criteriu funcţionează la sosiri, ca jucătorii care vin să fie peste ceea ce avem şi să crească calitatea jocului”, a declarat oficialul cu prilejul prezentării celor doi fotbalişti.

”Nu trebuie să îi ignorăm pe cei care vin din spate şi cărora, pentru simplu fapt că avem o academie campioană la 17 ani, trebuie să le dăm o şansă, pentru că altfel utilitatea academiei nu s-ar mai regăsi”, a adăugat Marcel Popescu.

”S-ar putea ca săptămâna viitoare şi înaintea turului al treilea preliminar al Europa League să mai prezentăm unul sau doi jucători”, a subliniat conducătorul clubului.

Popescu a explicat că pe Cicâldău clubul l-a monitorizat şi studiat de un an de zile: ”Am avut şi o poartă larg deschisă la Gică Hagi, a contat foarte mult şi părerea şi punctul de vedere tehnic al unui fost important jucător al Universităţii Craiova, Vasile Mănăilă, actualmente antrenor la Academia Hagi, care l-a avut jucător pe Alex timp de patru ani”.

”Toate referinţele şi prestaţiile lui, faptul că a ajuns la echipa naţională ne-au determinat să facem tot ce este posibil pentru ca el să îmbrace tricoul alb-albastru”, a precizat Marcel Popescu.

Managerul a explicat şi cum s-a ajuns la achiziţionarea italianului Pigliacelli: ”Postul de portar fiind anul trecut acoperit dar nu în mod satisfăcător, am apelat la o soluţie recomandată cu mare încredere de antrenorul Devis Mangia, Mirko Pigliacelli”.

Universitatea i-a vândut în această vară pe Alexandru Băluţă (Slavia Praga), Vladimir Screciu (Genk) şi pe Gustavo (Liaoning FC Hongyun), dar s-a despărţit şi de alţi fotbalişti, care nu mai intrau în vederile staff-ului tehnic.

CFR CLUJ – CSU CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV DIGI SPORT: Meci u asa închisă anunţă FRF

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, luni, pe site-ul său oficial, că Supercupa României, programată la 14 iulie între formaţiile CFR Cluj şi Universitatea Craiova, se va disputa cu casa închisă.

„Supercupa României se va disputa cu casa închisă. Toate cele aproximativ 27.000 de bilete scoase la vânzare pentru partida dintre CFR 1907 Cluj şi U Craiova 1948 Club Sportiv au fost epuizate”, se arată pe site-ul citat. 

Meciul din Supercupa României, programat între campioana CFR Cluj şi deţinătoarea Cupei, Universitatea Craiova, se va disputa pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, sâmbătă, de la ora 20,30.

CFR Cluj a cucerit Supercupa în 2009 şi 2010, dar a mai jucat şi la ediţiile din 2012 şi 2016. Universitatea va evolua în premieră pentru acest trofeu.