CFR Cluj – Dinamo Zagreb 2-2, 5-6 la penalty-uri. Calificarea în turul următor al Ligii Campionilor, decisă la lovituri de departajare

Campioana României, CFR Cluj, a fost eliminată, miercuri, în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă, pe teren propriu, la loviturile de departajare, cu scorul de 8-7 (2-2 în 120 de minute de joc, 6-5 la penaltiuri), de echipa croată Dinamo Zagreb. Ardelenii au ratat un penalti şi au jucat în superioritate numerică din minutul 51.â

26 aug. 2020, 16:56
CFR Cluj – Dinamo Zagreb 2-2, 5-6 la penalty-uri. Calificarea în turul următor al Ligii Campionilor, decisă la lovituri de departajare

UPDATE. Campioana României, CFR Cluj, a fost eliminată, miercuri, în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă, pe teren propriu, la loviturile de departajare, cu scorul de 8-7 (2-2 în 120 de minute de joc, 6-5 la penaltiuri), de echipa croată Dinamo Zagreb. Ardelenii au ratat un penalti şi au jucat în superioritate numerică din minutul 51. Tehnicianul Dan Petrescu a declarat, miercuri seară, că jucătorii echipei CFR Cluj nu s-au făcut de râs la meciul cu Dinamo Zagreb, subliniind că în toată cariera sa de antrenor nu a avut noroc la loviturile de departajare. 

„Am fost la mâna noastră, am jucat cu o echipă foarte bună, dar nu ne-am făcut de râs. Jucătorii nu sunt încă pregătiţi, Debeljuh nu ştiu cum a putut juca 120 de minute, copilul ăsta are doar două antrenamente, Chipciu s-a rupt la pauză, Omrani accidentat. Anul 2020 nu este bun pentru noi, nu am pierdut nici cu Sevilla, nici acum. La loviturile de departajare, alegerile au fost simple, pentru că ceilalţi nu au vrut să bată. Toţi cei care au bătut, sunt cei care au vrut, ceilalţi nu au vrut. A trebuit să avem 10 jucători care să bată, iar Debeljuh avea cârcei şi a stat pe bancă. Asta e soarta mea de antrenor, nu am noroc la penaltiuri. Nu am câştigat niciun meci la penaltiuri ca antrenor şi cred că nici ca jucător”, a declarat Petrescu la Digisport.


CFR Cluj – Dinamo Zagreb LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIFI SPORT TELEKOM SPORT. Meciul CFR Cluj – Dinamo Zagreb, programat miercuri, de la ora 21.00, în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, reprezintă primul test de foc pentru campioana Românie în drumul spre grupe. În primul tur preliminar, echipa lui Dan Petrescu a eliminat-o pe Floriana FC, din Malta. 

CFR Cluj – Dinamo Zagreb LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT. 

5-6, CFR Cluj a pierdut calificarea, rămâne în Europa League

5-5, suspansul continuă

4-4 si după ultima sserie, ambii jucători au ratat

4-4, nimeni nu ratează

3-3, emoţiile continuă şi după a treia serie de lovituri de la punctul cu var

2-2, după a dosa serie de penalty-uri, nimeni nu a ratat

1-1, după prima serie de lovituri de departajare

CFR Cluj şi Dinamo Zagreb sunt la egalitate, 2-2 (0-1), după cele 90 de minute regulamentare ale meciului care are loc miercuri seara, în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, pe Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca.

Pentru campioana României au marcat Michael Pereira (64) şi Gabriel Debeljuh (90+3), iar pentru croaţi au înscris Amer Gojak (14) şi Lirim Kastrati (78).

Min. 93, 2-2: GOOOOOL CFR! Rondon pasează perfect, iar Debeljuh înscrie cu o scăriță.

Min. 78: Gol Kastrati, Dinamo Zagreb marchează în inferioritate numerică

Min. 52: Penalty ratat pentru CFR Cluj! Ciprian Deac trage modest, Livakovic respinge în faţă, Djokovic trage, dar din nou Livakovic respinge fantastic.

Min. 50: Penalty pentru CFR Cluj! Cartonaş roşu pentru Theoopile-Cathrine. Zagreb va juca în 10 timp de 40 de minute.

Min. 14: Gafă Bălgrădean, iar Gojak împinge balonul în poartă, 0-1.

ECHIPELE DE START:

CFR: Bălgrădean – Burcă, Vinicius, Boli, Camora – Djokovic, Bordeianu, Pereira – Chipciu, Debeljuh, Deac
Rezerve: Sandomierski – Susic, Golofca, Hoban, Cestor, Itu, Rondon
Antrenor: Dan Petrescu 

Dinamo Zagreb: Livakovic – Stojanovic, Theophile, Dilaver, Leovac – Gojak, Ivanusec, Ademi, Orsic – Majer, Gavranovic
Rezerve: Cavlina – Mogarrami, Kastrati, Petkovic, Tolic, Burton, Gvardiol
Antrenor: Zoran Mamic

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu”, Cluj-Napoca

Arbitru: Antonio Carvalho / Asistenți: Bruno Jesus, Nuno Pereira (toți din Portugalia)

Sorţii i-au adus lui Dan Petrescu un adversar dificil în turul secund preliminar. Campioana Croaţiei, Dinamo Zagreb, este un club care creşte jucători de perspectivă şi pe care îi vinde, apoi, pe sume mari. Meciul în manşă unică are loc în Gruia, miercuri, de la ora 21:00. Partida va fi condusă de o brigadă din Portugalia, avându-l la centru pe Antonio Emanuel Carvalho Nobre. Acesta va fi ajutat la cele două linii de Bruno Alves Jesus şi Nuno Pereira. Rezervă va fi João Carlos Antunes Pereira Bento.

În caz de calificare, CFR va face pasul în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Dacă va fi eliminată de croați, atunci echipa noastră va merge în turul trei preliminar din Europa League.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb LIVE VIDEO | Echipele probabile

CFR Cluj: 34. Bălgrădean – 16. Susici, 55. Vinicius, 3. Burcă, 45. Camora – 27. Chipciu, 37. Bordeianu, 8. Djokovici – 10. Deac, 99. Rondon, 18. V. Costache
Antrenor: Dan Petrescu

Dinamo Zagreb: 40. Livakovici – 30. Stojanovici, 28. Théophile-Catherine, 66. Dilaver, 22. Leovac – 5. Ademi, 13. Gojak – 92. Kądzior, 10. Majer, 99. Oršici – 21. B. Petkovici
Antrenor: Zoran Mamic

Arbitru: Antonio Carvalho
Asistenți: Bruno Jesus, Nuno Pereira (toți din Portugalia).

CFR Cluj la despărţirea de Giedrius Arlauskis, Juan Emmanuel Culio, George Ţucudean, Cristian Manea şi Lacina Traore: Mulţumim, campionilor!

Giedrius Arlauskis, Juan Emmanuel Culio, George Ţucudean, Cristian Manea şi Lacina Traore au pus umărul la câştigarea titlului cu numărul 6 din istoria clubului CFR Cluj, însă au părăsit echipa la finalul sezonului.

„Giedrius Arlauskis, Juan Emmanuel Culio, George Ţucudean, Cristian Manea şi Lacina Traore au pus umărul la câştigarea titlului cu numărul 6 din istoria clubului nostru şi vrem să le mulţumim pentru tot ceea ce au realizat în tricoul „alb-vişiniu”.

Cei 5 fotbalişti au plecat de la CFR 1907 Cluj în acest sezon, dar familia CFR-istă le va rămâne mereu recunoscătoare pentru toată munca depusă în cadrul clubului nostru. Fiecare paradă, fiecare gol înscris şi fiecare minut jucat cu dăruire au contribuit la scrierea unei noi pagini de istorie pentru echipa noastră”, a scris clubul ardelean.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb LIVE VIDEO online stream: Dinamo Zagreb, golaveraj 7-0 după primele două etape din Croația

De partea cealaltă, pentru Dinamo Zagreb va fi primul meci în noul sezon din Liga Campionilor, însă croații au început deja noul sezon din Croația.

După primele două runde, Dinamo Zagreb are un golaveraj de 7-0. Formația pregătită de Zoran Mamic a câștigat clar meciul cu vicecampioana Lokomotiv Zagreb, din prima rundă, scor 6-0, iar aseară s-a impus la limită pe terenul celor de la Istra 1961, scor 1-0.

Unicul gol al meciului cu Istra a fost înscris din penalty, în minutul 87, de atacantul Bruno Petkovic (25 de ani), cotat la 11 milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com. Dinamo Zagreb a evoluat în inferioritate numerică din minutul 57, când mijlocașul Lirim Kastrati a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene.

  • Dinamo Zagreb are un lot evaluat la peste 86 de milioane de euro, în timp ce jucătorii lui CFR Cluj sunt cotați la doar 23,8 milioane de euro.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb LIVE VIDEO | Dan Petrescu: „Dinamo Zagreb are un buget extraordinar de mare, dar au și presiune”

După meciul cu Floriana, Dan Petrescu a vorbit pe scurt și despre următoarea adversară din Liga Campionilor. Antrenorul lui CFR Cluj a evidențiat bugetul impresionant de care dispune Dinamo Zagreb, echipă obișnuită cu participarea în grupe, însă spune că presiunea mai mare va fi pentru croați.

„Dacă spun eu că Dinamo Zagreb e echipă bună, mi se va spune că exagerez, așa că să o spună alții. Ei au jucători foarte buni, cu un buget extraordinar de mare, dar au și presiune mare.

Cu Floriana, dacă pierdem era un dezastru, dar la meciul cu Dinamo Zagreb presiunea va fi pe umărul lor, dar noi ne dorim foarte mult”, a mai spus Dan Petrescu, la Digi Sport.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb LIVE VIDEO: Dinamo Zagreb, adversara lui CFR Cluj din turul doi preliminar al Champions League

Bruno Petkovic este atacantul titular al lui Dinamo Zagreb, un croat cotat la 11.000.000 de euro, dar pericolul pentru CFR Cluj poate veni și din benzi, zone din care Miroslav Orsic sau Damian Kadzior reușesc să pună mereu probleme adversarului.

În zona mediană, Dinamo Zagreb, conform tradiției clubului, se bazează pe jucători tineri, cu marjă importantă de progres, precum Lovro Majer, Amer Gojak sau Luka Ivanusec, dar un rol important în echipă îl are și experimentatul închizător, Arijan Ademi, căpitanul formației antrenate de Zoran Mamic.

Dominik Livakovic, internațional croat cotat la 11.000.000 de euro, este titularul postului de portar de la Dinamo, iar o linie defensivă ideală ar putea fi alcătuită din Petar Stojanovic, în banda dreaptă, Kevin Theophile-Catherine, fotbalist cu experiențe în Ligue 1 și Premier League, și Emir Dilaver stoperi, în timp ce postul de fundaș stânga ar fi acoperit de Francois Moubandje, transferat anul trecut de la Toulouse.

Dinamo Zagreb a câștigat în sezonul recent încheiat al 21-lea titlu în Croația din istoria clubului. Viitoarea adversară a CFR-ului a dominat competiția internă, terminând pe primul loc la nu mai puțin de 15 puncte avans față de Lokomotiv Zagreb.

  • 23.000.000 de euro este cea mai mare sumă de transfer încasată de Dinamo Zagreb în urma vânzării unui jucător – Marko Pjaca, la Juventus, în 2017
  • Luka Modric, Dani Olmo, Mateo Kovavic sau Deja Lovren sunt doar câțiva dintre fotbaliștii care au făcut pasul în fotbalul mare de la Dinamo Zagreb

CFR Cluj – Dinamo Zagreb LIVE VIDEO ONLINE. Dan Petrescu, în stilul clasic: „Sunt nobody, exagerez! Dar Zagreb are de 100 de ori mai multe șanse!”

Dan Petrescu, îngrijorat înainte de meciul cu Dinamo Zagreb

Antrenorul lui CFR Cluj s-a plâns, în ultimele săptămâni, de posturile descoperite din lot. În cele din urmă, transferurile vor veni, exact pe posturile cerute de Dan Petrescu, dar prea târziu pentru partida cu Dinamo Zagreb. În linia de mijloc a terenului, campionii vor să-l aducă pe Paul Anton, în timp ce în atac Jakub Vojtus pare alesul.

„Bursucul” şi-a avetizat fotbaliştii înaintea partidei cu Academica Clinceni, în vederea meciului cu campioana Croaţiei: „Jucătorii mei nu au cum să nu fie motivaţi înaintea meciului cu Clinceni. Cine nu va fi concentrat în această partidă, e clar că nu va juca în meciul cu Dinamo Zagreb. Nu ai cum să nu fii concentrat în prima etapă, faci parte din lotul echipei campioane şi trebuie să demonstrezi că meriţi să îmbraci acest tricou”, a declarat Dan Petrescu.

Dan Petrescu nu se dezminte – ca de obicei înaintea meciurilor din cupele europene vorbește la superlativ despre adversara lui CFR Cluj.

Nu a făcut excepție nici înaintea duelului cu Dinamo Zagreb din al doilea tur preliminar al UEFA Champions League, partidă transmisă în direct la Digi Sport 1, miercuri de la ora 21.00.

„Meciul ăsta vine mult prea repede pentru noi, n-am avut timp de nimic. Ce fac în 6 zile, a trebuit să fac într-o zi. Am văzut 4 meciuri de-ale lui Dinamo Zagreb.

Fotbalul croat e cu 22 de ani în fața noastră, Dinamo Zagreb are cel puțin 90% sanse să meargă mai departe. Au de 100 de ori mai multe șanse ca noi să se califice.

Vedem realitatea, ne uităm la statistici. Ce bani avem și cu cât cumpărăm noi? În Croația cu cât se vând jucătorii? Noi nu avem bani, nimic, dar să-i rupem pe toți. Eu sunt prost, eu exagerez. Eu sunt prostul proștilor în România!,” a declarat Dan Petrescu înaintea meciului cu Dinamo Zagreb. 

CFR Cluj – Dinamo Zagreb LIVE VIDEO. Alex Chipciu: „Astea-s meciurile pe care le prefer!”

Alex Chipciu este încrezător în șansele CFR-ului, chiar dacă Dinamo Zagreb este o echipă care joacă regulat în grupele UEFA Champions League. 

„Ne gândim doar la UEFA Champions League, ăsta e unul din meciurile pe care le prefer, cu adversari puternici, ăsta-i meci adevărat.

Zagreb e mai puternică, mai ales financiar, dar asta nu înseamnă că nu-i putem elimina, ei se gândesc că sunt mai buni decât noi, poate fi un avantaj.

Știu că lumea așeaptă magie, dar noi suntem o echipă care muncește, unii zic cum ne-au bătut ăștia că noi am avut ocazii! Am demonstrat și anul trecut în Europa League, dovadă meciul cu Sevilla,” a declarat și Alex Chipciu.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb LIVE VIDEO. Adversarii campioanei României

Dacă trece de Dinamo Zagreb, CFR Cluj va da în turul 3 preliminar al UEFA Champions League peste una dintre următoarele formații: Celtic, Ludogoreț, Young Boys, Steaua Roșie Belgrad sau Qarabag. Dacă va fi eliminată de către croați, atunci CFR va juca în preliminariile Europa League.

Ardelenii vor fi sigur în urna a doua în turul 3 preliminar. Ar putea fi însă capi de serie în play-off cu o singură condiție: să elimine în turul 3 echipa cu cel mai bun coeficient. Dacă nu vor fi surprize, aceasta va fi Celtic, echipă pe care clujenii au eliminat-o în sezonul precedent al Ligii Campionilor.

  1. Dacă va fi cap de serie, CFR le-ar putea întâlni în play-off pe Ludogoreț, Young Boys, Steaua Roșie Belgrad sau Qarabag
  2. Dacă nu va fi cap de serie, CFR le-ar putea întâlni în play-off pe Salzburg, Olympiakos, Celtic sau Slavia Praga.

Loturile lui CFR Cluj şi Dinamo Zagreb

CFR Cluj:

  • Portari: Sandomierski, Bălgrădean, Rus, Hindrich
  • Fundaşi: Burcă, Ciobotariu, Susic, Boli, Camora, Vinicius, Cestor
  • Mijlocaşi: Chipdiu, Djokovic, Deac, Pereira, Hoban, Bordeianu, Petrila, Itu
  • Atacanţi: Rondon, Păun, Costache, Debeljuh, Golofca, Joca, Fica

Dinamo Zagreb:

  • Portari: Zagorac, Livakovic
  • Fundaşi: Moharrami, Milic, Danicic, Leovac, Teophile-Catherine, Stojanovic, Dilaver
  • Mijlocaşi: Ademi, Majer, Gojak, Ivanusec, Tolic, Burton
  • Atacanţi: Andric, Gavranovic, Kastrati, Petkovic, Menalo, Kulenovic, Kadzior, Orsic