CFR Cluj este prima echipă românească care începe campania europeană

CFR Cluj este prima reprezentantă a României care ia startul în sezonul 2022-2023 al cupelor europene.

05 iul. 2022, 11:20
CFR Cluj este prima echipă românească care începe campania europeană

CFR Cluj, echipa pregătită de Dan Petrescu, se deplasează în Armenia, pentru meciul din turul I preliminar al Ligii Campionilor, cu Pyunik Erevan (5 iulie, ora 19:00). Betano pariuri sportive oferă cota 1.50 pentru „2 solist”, cotă care reflectă valoarea net superioară a campioanei țării noastre.

Pe site-ul de profil transfermarkt.com, lotul CFR-ului este evaluat la 29,89 milioane de euro, cel mai valoros jucător fiind fundașul central Andrei Burcă (4 milioane de euro). De cealaltă parte, lotul lui Pyunik este cotat la 5,09 milioane de euro, cel mai scump fotbalist fiind fundașul central ucrainean Sergey Vakulenko (350.000 de euro). Campioana Armeniei contează pe mai mulți stranieri, dintre care un brazilian (fundașul stânga Juninho), un nigerian (atacantul Otunabjo) și doi sârbi (atacantul Nenadovic și fundașul central Gajic).

În ciuda acestei diferențe de peste 24 milioane de euro, Dan Petrescu și-a îndemnat jucătorii să trateze cu seriozitate maximă confruntarea cu echipa armeană: „Va fi precum un meci cu o echipă de play-off din România, cam așa e nivelul. Deci nu putem să subestimăm un adversar valoros. Toată lumea crede că e un adversar din Armenia și va fi ușor… în niciun caz”.

În cazul foarte probabil în care se va califica în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, CFR Cluj va întâlni învingătoarea din „dubla” F91 Dudelange (Luxemburg) vs KF Tirana (Albania).

În turul 3 preliminar și în Play-off (faze în care nu va mai fi cap de serie la tragerea la sorți), campioana României poate întâlni echipe precum Dinamo Zagreb (Croația), Steaua Roșie Belgrad (Serbia), Olympiacos Pireu (Grecia) sau Malmo (Suedia).

Schimbări semnificative de lot pentru „vișinii”

Echipa din Gruia

a adus jucători pentru toate compartimentele, dar s-a și despărțit de mulți fotbaliști. Astfel, Dan Petrescu i-a primit la antrenamente pe Vito Hammershoy-Mistrati (mijlocaș central danez, 30 de ani), Denis Kolinger (fundaș central, 28 de ani), Jefte Betancor (atacant spaniol, 28 de ani, al doilea golgheter al Ligii I în campionatul 2021-2022), Karlo Muhar (mijlocaș defensiv croat, 26 de ani), Karlo Brucic (fundaș stânga croat, 30 de ani) și Christopher Braun (fundaș dreapta german, 30 de ani).

Dintre plecări, sunt de menționat ale lui Hindrich (portar), Omrani (atacant), Valentin Costache (mijlocaș ofensiv), Sigurjónsson (mijlocaș central), Susic (fundaș dreapta), Chipciu (mijlocaș ofensiv) și Bouhenna (fundaș central).

 

Fără gol primit în meciurile amicale

CFR Cluj a avut programate patru partide amicale în cantonamentul din Austria, care au însemnat tot atâtea victorii, fără gol primit: 2-0 cu Koper (Slovenia), 3-0 cu Napredak (Serbia), 1-0 cu Partizan Belgrad (Serbia) și 2-0 cu Hajduk Split (Croația).

„Veteranul” Ciprian Deac (36 de ani) a fost unul dintre cei mai buni jucători din perioada de pregătire. De altfel, el a și deschis scorul în ultima partidă de verificare, contra vicecampioanei Croației, în care Dan Petrescu a folosit următoarea formulă: Bălgrădean – Manea, Burcă, Kolinger, Camora – Boateng, Cvek – Deac, Vito, Petrila – Debeljuh

Ciprian Deac, de la CFR Cluj, suteaza in timpul meciului de fotbal contra echipei Dinamo din etapa 30 a Ligii 1, disputat pe stadionul Dr. Constantin Radulescu, duminica, 6 martie 2022. FLAVIU BUBOI / MEDIAFAX FOTO

 

Când joacă FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi

Pe 20 și pe 21 iulie au loc meciurile din prima manșă a turului 2 preliminar din Conference League. Universitatea Craiova joacă în Albania cu Vllaznia, pe 21 iulie, de la ora 21:00. FCSB va juca cu învingătoarea dintre FC Saburtalo (Georgia) și FK Partizani (Albania), iar Sepsi cu echipa care se va califica din dubla NK Olimpija Ljubljana (Slovenia) vs Differdange (Luxemburg). Datele și orele de disputare ale meciurilor jucate de FCSB și Sepsi se vor ști după deciderea adversarelor acestor echipe.