CFR CLUJ – FC BOTOSANI 1-1, prima surpriză în Liga 1

Campioana CFR Cluj a înregistrat o remiză în primul meci al ediţiei 2018/2019 a Ligii I, vineri seară, pe teren propriu, scor 1-1 cu FC Botoşani.

20 iul. 2018, 22:45
CFR CLUJ – FC BOTOSANI 1-1, prima surpriză în Liga 1

CFR CLUJ – FC BOTOSANI 1-1. Golurile au fost marcate de Vinicius ’25 pentru gazde şi Fulop ’48 pentru oaspeţi.

1-0: Vinicius a înscris cu capul, după o centrare a lui Camora. 

1-1: Fulop a egalat din trei metri, după ce Arlauskis a respins în faţă mingea, la o lovitură cu capul a unui jucător botoşănean.

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Mureşan, Camora – Hoban (Males ’81), Djokovic (Costache ’60), Culio – Deac (De Luca ‘90+2), Ţucudean, Omrani. Antrenor: Edward Iordănescu

FC Botoşani: Pap – Patache, Miron, Burcă, Soiledis – Rodriguez, Oaidă – Roman (Chitoşcă ’70), Fulop (Dumitraş ’82), Golofca (Chindriş ‘90+4) – M. Roman II. Antrenor: Costel Enache

CFR CLUJ – FC BOTOSANI LIVE VIDEO ONLINE STREAMING 2018 DIGI SPORT TELEKOM SPORT. Cele două echipe au suferit schimbări importante la nivelul băncii tehnice, CFR Cluj, și la nivelul lotului, FC Botoșani. Astfel, pe banca deținătoarei titlului din Liga 1 îl avem acum pe Edward Iordănescu, cel care îl înlocuiește pe Dan Petrescu, plecat în China. Dincolo, Botoșani continuă cu ambițiosul Costel Enache, însă a suferit numeroase schimbări în lot. Au plecat 11 jucători și au venit alți 10.

CFR CLUJ – FC BOTOSANI LIVE VIDEO ONLINE STREAMING 2018 DIGI SPORT TELEKOM SPORT.

CFR CLUJ – FC BOTOSANI LIVE VIDEO ONLINE STREAMING 2018 DIGI SPORT TELEKOM SPORT. Și la CFR Cluj s-au înregistrat câteva mutări spectaculoase, însă nucleul campioanei rămâne cu aceiași jucători de bază. Au venit în vară, pentru a întări lotul, Tambe (Adana Demirspor), A. Radu (Aris Limassol), Males (Rijeka), Lang (Dijon) și De Luca (Virtus Entella).

CFR CLUJ – FC BOTOSANI LIVE VIDEO ONLINE STREAMING 2018 DIGI SPORT TELEKOM SPORT. Ardelenii au avut o vară bună în pregătiri, fără niciun eșec și fără niciun gol primit. Nici în Supercupa cu „U” Craiova 1948 elevii lui Edi Iordănescu nu au primit gol. În schimb, Botoșani a pierdut 3 din cele 4 amicale importante ale verii, printre care un 0-5 cu Olympiakos.

CFR CLUJ – FC BOTOSANI LIVE VIDEO ONLINE STREAMING 2018 DIGI SPORT TELEKOM SPORT. CFR Cluj caută să-și ia revanșa în fața unei echipe FC Botoșani pe care nu a mai învins-o din 2016. Au fost de atunci trei remize și un succes al moldovenilor în Cupa României. La ultimul meci jucat în Gruia, am avut un CFR – Botoșani 0-0. A fost primul meci din istoria meciurilor directe jucate în Ardeal în care CFR nu bate. Au fost, până la acest duel, 6 meciuri și 6 victorii!

CFR CLUJ – FC BOTOSANI LIVE VIDEO ONLINE STREAMING 2018 DIGI SPORT TELEKOM SPORT. Edward Iordănescu, antrenorul echipei CFR Cluj, a vorbit despre meciul din prima etapă, cu FC Botoșani. ‘Ne aștepăm la un joc foarte dificil. Ei reprezintă un grup valoros, iar în sezonul trecut, din trei jocuri, CFR-ul nu a reușit să câștige nici o partidă. E, însă, un avantaj că debutăm acasă. O deplasare mai lungă ar fi însemnat un consum mental și fizic. Va fi un sezon lung, fiecare jucător e în slujba echipei și are datoria să se pregătească la cel mai înalt nivel. Trebuie să fim uniți, să avem o stare de spirit corectă, iar aceste lucruri ne vor ajuta’,a spus Iordănescu.

CFR Cluj a început cu dreptul noua stagiune internă. Formația pregătită de Edi Iordănescu se prezintă la startul Ligii 1 cu un moral excelent, după ce a cucerit Supercupa României, duminică, la Craiova, 1-0 cu CSU.

CFR Cluj caută să-și ia revanșa în fața unei echipe FC Botoșani pe care nu a mai învins-o din 2016. Au fost de atunci trei remize și un succes al moldovenilor în Cupa României. La ultimul meci jucat în Gruia, am avut un CFR – Botoșani 0-0. A fost primul meci din istoria meciurilor directe jucate în Ardeal în care CFR nu bate. Au fost, până la acest duel, 6 meciuri și 6 victorii!

CFR CLUJ – FC BOTOSANI LIVE VIDEO ONLINE STREAMING 2018 DIGI SPORT TELEKOM SPORT. FC Botoșani s-a despărțit de cel mai important jucător din sezonul trecut, Olimpiu Moruțan, plecat la FCSB, dar transferat șase jucători. Este vorba de fundașul stânga Aristeidis, fundașul dreapta Andrei Patache, fundașul central Andrei Pițian, mijlocașul Enriko Papa și atacanții Mihai Roman II și Marko Brekalo.

Antrenorul Costel Enache, reconfirmat la FC Botoșani după ce sezonul trecut gruparea moldavă a ratat calificarea în play-off, și-ar fi dorit un debut de sezon ceva mai ușor: ‘Asta este ne pregătim și încercăm să facem față. Nu e un debut lejer, ceea ce ne-am fi dorit. Până la urmă tot îi întâlnim. Sunt contexte diferite. Este un alt an, ei au alt statut. Sunt campionii României. Au schimbat și lotul și modelul de joc. E o necunoscută, însă sperăm să ne prezentăm la fel de bine în fața lor cum am făcut-o sezonul trecut când am terminat de două ori la egalitate, atât în Gruia, cât și pe Municipal în campionat!

Acum suntem ca și în viața de zi cu zi, important e cu cine ne comparăm și acolo stă starea noastră de spirit. Am văzut echipe cu program mult mai greu decât al nostru și dau un exemplu Dunărea Călărași. Oricum adversarii sunt foarte puternici și e greu de ales cu cine am fi dorit să jucăm. Nici nu ne mai pierdem energia cu aceste lucruri. Soarta a decis acest program, datoria noastră este să ne pregătim pentru el și să fim eficienți’.

În etapa a II-a, FC Botoșani va primi pe teren propriu vizita nou-promovatei AFC Hermannstadt.

CFR CLUJ – FC BOTOSANI LIVE VIDEO ONLINE STREAMING 2018 DIGI SPORT TELEKOM SPORT. Mijlocaşul francez Hervin Ongenda a semnat un contract cu FC Botoşani, a anunţat gruparea din Moldova.

În vârstă de 23 de ani, Ongenda a evoluat al echipe ca PSG, Bastia, Zwole şi, ultima dată, la Real Murcia, înainted e a ajunge la Botoşani. El a jucat 11 meciuri în Ligue 1 cu PSG.

Ongenda este al unsprezecelea jucător transferat înaintea startului noii ediţii a campionatului de FC Botoşani. Gruparea i-a mai achiziţionat pe Mihai Alexandru Roman (Universitatea Craiova), Andrei Piţian (Apollon Limassol), Andrei Chindriş (Ştiinţa Miroslava), Alexandru Corban (Ştiinţa Miroslava), Marian Târşă (Academia Clinceni), Andrei Patache (Concordia Chiajna), Marko Brekalo (HNK Sibenik – Croaţia), Enriko Papa (KS Lushnja – Albania), Aristeidis Soiledis (Kerkyra – Grecia) şi Martin Fraisl (Floridsdorfer AC – Austria).

Cum se desfășoară Liga 1

Locurile 1-6 din sezonul regulat al Ligii 1 intră în play-off iar locurile 7-14 din sezonul regulat vor continua în play-out.

Locul 1 din play-off se califică în Liga Campionilor, în timp ce locurile 2 și 3 se califica în Europa League.

Locul 12 din play-out merge la baraj cu locul 3 din Liga 2.

Locurile 13-14 din play-out retrogradează.