CFR CLUJ – FCSB 1-0. Ardelenii câştigă primul derby din 2020 şi se distanţează în clasamentul Ligii 1

În derby-ul începutului de an în România, CFR Cluj a învins-o pe FCSB, scor 1-0. Singurul gol al partidei a fost marcat de Vinicius, imediat după ce FCSB a rămas în inferioritate numerică.

02 feb. 2020, 15:43

Formaţia CFR Cluj a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa FCSB, într-un meci din etapa a XXIII-a a Ligii I, în care de la oaspeţi a fost eliminat Bogdan Planic.

Golul a fost marcat de Vinicius, în minutul 79, cu un şut din afara careului, după o lovitură liberă. Cu două minute mai devreme (’77), de la FCSB a fost eliminat Planic pentru o intervenţie dură la Deac. FCSB nu a avut niciun şut pe spaţiul porţii.

CFR CLUJ – FCSB 1-0, GOOOL Vinicius după ce Deac a bătut slab o lovitură liberă

Min. 78: Lovitură liberă periculoasă, cartonaş roşu pentru Planici

Min. 61:  Bordeianu a șutat la colțul scurt, dar Bălgrădean a fost la post și a respins în afara terenului.

Min. 34: Ocazie pentru FCSB. Momcilovic a centrat din flancul stâng, mingea a ajuns la bara a doua, unde Coman a apărut demarcat. Șeptarul a șutat din voleu, însă Vinicius a deviat în afara terenului.

Min. 19: Ocazie pentru CFR Cluj. Burcă a centrat din flancul drept, Costache a scăpat din marcajul lui Crețu, iar Bălgrădean a fost prins pe picior greșit. Ex-dinamovistul a reluat cu capul din 8 metri, dar mingea a trecut pe lângă poarta adversă. Rămâne 0-0.

Min. 3: Gazdele au cerut penalty. Itu a căzut în careu după un duel cu Oaidă, însă centralul Istvan Kovacs a lăsat jocul să meargă.

Min. 1: Meciul a început cu un moment de regulă pentru Bărbulescu, jucătorul legendar al Stelei care a murit sâmbătă.

ECHIPELE DE START:

CFR Cluj (4-3-3): Arlauskis – Burcă, Vinicius, Boli, Camora – Itu, Bordeianu, Djokovic – Deac, Omrani, Costache
Rezerve: Sandomerski, Cestor, Hoban, Păun, Petrila, Rondon, Țucudean
Antrenor: Dan Petrescu 

FCSB (4-3-1-2): Bălgrădean – Crețu, Planic, Cristea, Momcilovic – Moruțan, Nedelcu, Oaidă – Tănase, Man, Fl. Coman
Rezerve: Vlad, Filip, Gnohere, Soiledis, Vînă, Olaru, Popa
Antrenor: Bogdan Vintilă 

Stadion: „Dr. C-tin Rădulescu” (Cluj-Napoca)
Arbitru: Istvan Kovas // A1: Vasile Marinescu; A2: Ovidiu Artene 

CFR CLUJ – FCSB ONLINE: BURCĂ, SUPRIZA LUI PETRESCU 

Dan Petrescu l-a ales pe Andrei Burcă, stoper de 1,88m, pentru poziția de fundaș dreapta, în condițiile în care Susic, titularul obișnuit, este accidentat. „Bursucul” nu a avut încredere să-i arunce în luptă pe Ciobotariu, Chipciu sau Cristi Manea, toți veniți în această perioadă de mercato. Acesta este primul meci în care Burcă va juca pe acest post pentru CFR Cluj. Adversarul lui direct va fi cel mai în formă fotbalist de la oaspeți, Florinel Coman. 

CFR și FCSB, cele mai bune echipe din ultimii ani ale campionatului din România, se întâlnesc duminică în primul mare meci din 2020. În partida tur, disputată la București, rezultatul a fost egal, 0-0.

Formația din Gruia este lider în Liga 1, cu 44 de puncte, în timp ce roș-albaștrii ocupă poziția a 4-a, cu 39 de puncte acumulate, dar cu un meci mai puțin disputat.

CONFERINȚĂ DE PRESĂ DAN PETRESCU :

CFR CLUJ – FCSB LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT LOOK TV. Echipele probabile: 

CFR Cluj: Arlauskis, 0Susic, Vinicius, Burca, Camora, Bordeianu, Deac, Itu, Djokovic, Costache, Omrani

Antrenor: Dan Petrescu

FCSB: Balgradean, Cretu, Cristea, Planic, Pantiru, Morutan, Nedelcu, Oaida, Tanase, Man, Coman

Antrenor: Bogdan Vintila

Clasamentul Ligii 1

Vintilă a prefațat partida în cadrul unei conferințe de presă și a dezvăluit care este atuul echipei sale. Tehnicianul de 47 de ani este conștient că FCSB nu va avea o partidă ușoară, dar se bazează pe entuziasmul jucătorilor săi.

”Ne aflăm în fața unui joc foarte interesant, din punctul meu de vedere, începem în forță acest an și consider că jucătorii mei sunt pregătiți din toate punctele de vedere pentru acest debut. Este un meci de 3 puncte, nu este o finală. Întâlnim o echipă experimentată, dar mă bazez pe entuziasmul jucătorilor mei.

Noi vrem să jucăm fotbal, iar victoriile vin ca urmare al jocului bun. Noi vrem să ne facem jocul nostru, combinativ, dar vedem și în funcție de jocul adversarului, sunt jucători experimentați, care știu să închidă jocul, să-l fragmenteze. Dar eu cred că vom vedea un spectacol. Eu vreau să câștig”, a spus Bogdan Vintilă în conferința de presă premergătoare meciului cu CFR.

CFR CLUJ – FCSB LIVE VIDEO ONLONE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT LOOK TV. Bogdan Vintilă a analizat stilul de joc al celor de la CFR

Vintilă consideră că echipa sa este pregătită pentru orice stil de joc va aborda Petrescu și susține că a pregătit mai multe sisteme de joc pentru primul derby al anului.

”CFR are un anumit stil de joc, stă în jumătatea proprie, pleacă pe contraatac, dar am văzut că în meciurile de pregătire au făcut și pressing sus, au practicat un joc modern. Din punctul meu de vedere suntem pregătiți și suntem gata pentru orice stil de joc ne va pregăti CFR.

Indiferent ce jucători va lua CFR, stilul de joc va rămâne același. De la CFR te poți aștepta la orice, pentru că Dan Petrescu are mulți jucători la dispoziție, îi este greu și lui să aleagă. Și mie îmi este foarte greu, dar sper să fiu inspirat”, a mai spus Bogdan Vintilă.

CFR CLUJ – FCSB LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT LOOK TV. Dan Petrescu: „Mi-as dori foarte mult ca meciul sa fie decis de jucatori, nu de arbitrii”

 

Dan Petrescu este da parere ca in lupta la titlu se va da intre 5 echipe, nu doar intre FCSB si CFR Cluj. Antrenorul clujenilor a mai declarat ca spera ca meciul sa fie decis de jucatori si nu de arbitrii:

„Sunt mai multe echipe care se bat la campionat si cred ca va fi o lupta in 5. Si daca batem 10-0 sau pierdem 5-0 se joaca in continuare, indiferent de rezultatul de maine.  Daca suntem pregatiti ramane de vazut. Primul meci este mereu foarte greu, nu poti sa stii ce se intampla. Va fi un meci de lupta, unde micile detalii vor face diferenta. 

Mi-as dori foarte mult ca meciul sa fie decis de jucatori si nu de arbitrii. Nu imi aduc de vreo faza in campionatul asta in care sa fi fost avantajati. Nu cred ca adversarul nostru vorbeste de arbitrii, pentru ca are un lot fantastic si isi doreste sa castige jocul pe teren”, a declarat Dan Petrescu.

CFR Cluj și FCSB se întâlnesc în derby-ul Ligii 1 duminică, de la 20:00, în etapa a 23-a a sezonului regulat din Liga 1.  

Ardelenii au avut evoluții oscilante în amicale, unde au reușit s-o învingă doar pe Dundalk, scor 2-1. Campioana rămâne însă un obstacol greu de doborât pentru FCSB. Cel puțin pe teren propriu, unde n-au mai pierdut în fața „roș-albaștrilor” de șase ani, o victorie și șase egaluri.  

FCSB are un parcurs impresionant, reușind să recupereze 8 puncte în ultimele 15 runde față de CFR Cluj! Echipa lui Bogdan Vintilă vine după o serie de șapte victorii consecutive în deplasare, la numai trei partide de recordul all-time al Ligii 1. FCSB s-ar apropia la două puncte de CFR în cazul unei victorii, deși are un meci mai puțin disputat. 

Pariorii pot obține câștiguri financiare substanțiale de pe urma derby-ului, un bookmaker important oferind cota 70 pentru victoria lui CFR Cluj și cota 100 pentru succesul celor de la FCSB. (detalii AICI!)  

  • CFR Cluj are cea mai bună defensivă în acest sezon, 16 goluri încasate în 22 de etape; 
  • Clujenii s-au întărit serios în această iarnă, reușind să-i aducă pe Ciobotariu și Chipciu. În plus, împrumutul lui Cristi Manea e aproape rezolvat; 
  • „Roș-albaștrii” au perfectat numai două mutări: Olaru și Miron;
  • FCSB domină clasamentul meciurilor jucate în deplasare cu 22 de puncte după 10 meciuri; 
  • Echipa lui Vintilă a primit numai 8 goluri pe teren străin în acest sezon; 
  • Ultimele șase meciuri directe disputate la Cluj s-au încheiat la egalitate; 
  • FCSB a marcat cel puțin două goluri în ultimele șase deplasări din Liga 1. 

La o casă de pariuri, cotele la victorie ale ambelor formații au fost mărite. FCSB are cotă 100, în loc de 3,10 pentru succes, în timp ce cota lui CFR Cluj pentru un succes este de 70, în loc de 2.30. Suma maximă care poate fi pariată este de 5 lei, ceea ce înseamnă că victoria lui FCSB poate aduce un câștig de până la 500 de lei, iar cea a clujenilor până la 350!