CFR CLUJ – STEAUA 1-1: Remiză pentru Viitorul lui Hagi

CFR Cluj și Steaua au terminat la egalitate, 1-1, în cea de-a 22-a etapă din Liga 1, după un meci cu penalty-uri și cartonașe roșii. După 22 de etape, Steaua a urcat pe locul 2, cu 41 de puncte, în timp ce CFR Cluj se află pe poziția a 7-a, cu 31 de puncte.

05 feb. 2017, 11:00
CFR CLUJ – STEAUA 1-1: Remiză pentru Viitorul lui Hagi

CFR CLUJ – STEAUA 1-1. Formaţia FC Steaua a terminat la egalitate, scor 1-1, partida disputată duminică seară, în deplasare, în compania echipei CFR Cluj, în etapa a XXII-a a Ligii I. La meciul de la Cluj-Napoca, autorii celor două goluri, Denis Alibec şi Ciprian Deac, au fost eliminaţi.

Roș-albaștrii au deschis scorul prin Denis Alibec dintr-o lovitură de pedeapsă obținută tot de el în minutul 14, după un fault al lui Camora. Ardelenii au primit și ei un penalty în minutul 32, după un fault al lui Achim la Larie, însă Nascimento a ratat de la punctul cu var.

Tot atacantul Stelei venit de la Astra a fost în centrul atenției și în finalul primei reprize când a fost eliminat pentru două cartonașe galbene. Primul avertisment l-a văzut în minutul 37 pentru proteste, iar în minutul 43 a fost trimis la cabine pentru o simulare văzută de arbitrul Adrian Cojocaru.

După pauză tot steliștii au fost mai prezenți în joc, dar Enache n-a putut trimite în plasă o minge venită perfect de pe partea stângă în minutul 49.

Contrar cursului jocului, formația lui Vasile Miriuță a egalat în minutul 59 prin Deac, care a primit o pasă în careu de la Camora. Deac a fost și el eliminat în minutul 72 pentru două cartonașe galbene.

După 22 de etape, Steaua a urcat pe locul 2, cu 41 de puncte, în timp ce CFR Cluj se află pe poziția a 7-a, cu 31 de puncte.

Min. 58: 1-1, gol CFR CLUJ, Camora aduce egalarea.

Min. 34: Nascimento ratează 11 m!

Min. 16, 0-1, gol Alibec de la 11 m, după un penalty obţinut tot de fostul atacant al Astrei.

Runda a 22-a programează duelul dintre CFR Cluj şi FC Steaua, un derby de tradiţie al fotbalului românesc, un duel care a oferit meciuri spectaculoase de-a lungul celor 70 de ani în care s-au confruntat de 43 de ori în campionat. 

CFR Cluj – Steaua LIVE VIDEO ONLINE DOLCE SPORT. LIVE STREAMING DIGI SPORT: 

Steaua speră să revină pe primul loc până la startul play-off-ului şi nu concepe un pas greşit pe terenul CFR-ului, care a încheiat anul 2016 cu un punct în ultimele trei etape. În tur, CFR Cluj s-a impus pe Arena Naţională, cu 2-1.

Ardelenii au pierdut doar un meci pe teren propriu din ultimele 20 de partide jucate pe prima scenă în Gruia, 0-1 cu Pandurii (28.11.2016), interval în care au mai înregistrat 11 succese şi 8 rezultate de egalitate.

Echipele probabile:

CFR Cluj: Mincă – T. Lopes, Larie, Horj, Camora – Nascimento, Gomelt – Sorsa, Deac, Juan Carlos – C. Bud.
Antrenor: Vasile Miriuță.

Steaua: Niță – O. Popescu, Tamaș, Moke, Momcilovic – Pintlii, Muniru – Enache, Alibec, De Amorim – Gnohere.
Antrenor: Laurențiu Reghecampf.

Bucureştenii au pierdut ultimele trei deplasări din Liga 1 Orange (0-1 Concordia, 1-3 Dinamo, 0-1 Astra), contraperformanţă cu care fanii „roş-albaştrilor” nu s-au mai întâlnit din toamna lui 2010, atunci când au pierdut  chiar patru meciuri la rând.

Confruntarea din Gruia le va aduce faţă în faţă pe CFR Cluj, formaţia cu cel mai bun atac – 34 de goluri marcate, şi FC Steaua, echipa cu cea mai bună apărare – 16 goluri încasate.

De asemenea, un alt aspect interesant statistic interesant este dat de faptul că se vor întâlni echipa cu cele mai multe atacuri poziţionale, FC Steaua – 86 atacuri/meci, respectiv CFR Cluj, gruparea cu cele mai multe contraatacuri – 22 contraatacuri/meci.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 43 de ori în Liga 1, de 11 ori s-au impus clujenii, de 19 ori bucureştenii, iar 13 jocuri s-au terminat la egalitate.

 

Vasile Miriuţă: “E primul nostru meci, și primul joc întotdeauna e cel mai important. Steaua e o echipă puternică, cu jucători experimentați. S-au întărit cu doi fotbaliști valoroși, Alibec și Gnohéré și au un antrenor pe măsură. Denis Alibec e un jucător foarte bun, dar nu la fel de bun ca și Bud. Îmi doresc ca Bud să facă un meci bun și să marcheze. Mă bucur enorm că e aici și Deac, va fi vocea mea din teren, la fel și Camora sau Larie. Suntem ca o familie și ne dorim foarte mult să câștigăm”.

Denis Alibec: “Mă aşteptam să mă acomodez repede, aveam mulţi prieteni aici şi mi-a fost uşor. Mă simt foarte bine. Nu resimt o presiune mai mare de când am ajuns la Steaua. Chiar deloc! Sunt aici să-mi fac treaba pe teren, la antrenamente şi la meciuri. Mergem la Cluj să câştigăm, să luăm 3 puncte şi să fim acolo, sus, unde ne este locul. Regret că n-a ajuns şi Budescu la Steaua. Eram bucuros în momentul în care am citit că va semna. Dar asta e viaţa, merg înainte şi fără el. Am vorbit cu el, îi pare şi lui rău că n-a putut să vină”.

Palmares cu CFR gazdă: 21 jocuri – 8 victorii CFR – 6 remize – 7 victorii FC Steaua.

– Prima confruntare a avut loc pe 16 noiembrie 1947, ASA – Ferar 0-1 (în iarnă Ferar şi CFR au fuzionat şi au continuat sezonul, preluând astfel şi rezultatele din tur), marcator Anton Ferenczi Fernbach, jucător care pe 18 decembrie 1949 va înscrie golul victoriei „roş-albaştrilor” în finala Cupei României cu U Cluj (scor 2-1), finală în urma căreia  bucureştenii au câştigat primul trofeu din istoria lor.

– Întâia victorie a Stelei contra feroviarilor a fost obţinută abia în al cincilea joc, pe 31 august 1969, CFR – Steaua 1-3, goluri Gheorghe Tătaru II şi Florea Voinea dublă, respectiv Vasile Stîncel.

– Cel mai clar succes din contul CFR-ului a fost izbutit pe 9 decembrie 1970, 5-0 pe teren propriu (antrenori Eugen Iordache / Ştefan Kovacs).

– În returul ediţiei 1070/1971, Steaua s-a răzbunat cu un 6-0, scor rămas şi astăzi drept cea mai mare diferenţă înregistrată într-o partidă directă disputată în campionat (trei din cele șase goluri au fost marcate de Anghel Iordănescu).

– Doar două partde din cele 43 s-au terminat fără gol, ambele la Cluj, ultima dată pe 28 aprilie 2013.

– 8 martie 2015, Steaua – CFR Cluj 1-0, ultima victorie izbutită de bucureşteni. Au urmat două succese ale ardelenilor şi o remiză.

Vasile Miriuţă vs Laurenţiu Reghecampf în Liga 1: 4 jocuri – o victorie Miriuţă – 3 victorii Reghecampf;

Vasile Miriuţă vs FC Steaua în Liga 1: 6 jocuri – o victorie – o remiză – 4 înfrângeri;

– 20.07.2013, Steaua – Ceahlăul 2-1, meciul de debut al lui Miriuţă ca antrenor pe prima scenă din România;

Laurenţiu Reghecampf vs CFR Cluj în Liga 1: 6 jocuri – 4 victorii – o remiză – o înfrângere.

32 de jucători au utilizat bucureştenii în primele 21 de etape, dintre care 15 şi-au trecut numele pe tabelă pentru stelişti. Ardelenii s-au bazat pe 29 de fotbalişti,  patru dintre aceştia fiind debutanţi.