CFR Cluj, suspendată pentru 3 ANI din CUPELE EUROPENE

CFR Cluj a fost sancţionată, în 2015, cu interdicţia de a mai evolua timp de trei sezoane în cupele europene deoarece a încălcat regulile fair-play-ului financiar. CFR Cluj se află în ultimul sezon al pedepsei, astfel încât în sezonul 2017-2018 nu poate juca în Europa.

17 mart. 2017, 06:24
CFR Cluj, suspendată pentru 3 ANI din CUPELE EUROPENE

Gigi Becali este cel care a făcut publică informaţia, care a fost confirmată de Iuliu Mureşan, preşedintele executiv al lui CFR Cluj.

„CFR Cluj nu poate juca în acest an în cupele europene, deoarece are o penalitate de la UEFA de trei ani. Anul acesta este ultimul. Au fost penalizaţi pentru că au încălcat fair-play-ul financiar. Zic şi ei că joacă pentru a-i ţine pe jucători în priză. Eu cred că CFR are o echipă foarte bună şi va face performanţă. Ei au acolo oameni care se pricep la fotbal mult mai bine decât mine, aduc jucători din neant. Dar eu am fost mai deştept. Ei au fost sus şi au căzut”, a declarat Gigi Becali la Digi Sport.

CFR CLUJ va ieşi din insolvenţă. Ardelenii speră să joace în cupele europene

Iuliu Mureşan a confirmat sancţiunea impusă de UEFA: „Există această penalitate, dar să vedem. Există şi căi de atac şi vom vedea. Sigur că la FRF ar putea fi respinsă, dar mergem mai departe, la UEFA, la TAS. Oricum, noi vom încerca să ne adresăm la UEFA şi la TAS”.