CFR Marfă se pregăteşte să intre în insolvenţă

Compania feroviară deținută de statul român CFR Marfă, care în urmă cu 10 ani valora aproape un miliard de euro, conform estimărilor autorităților de la acea vreme, se află acum la un pas de insolvență.

01 iul. 2018, 13:14
CFR Marfă se pregăteşte să intre în insolvenţă

Compania feroviară deținută de statul român CFR Marfă se află acum la un pas de insolvență. O recunoaşte însuşi actualul ministru al Transporturilor, care, într-un interviu acordat Agerpres, a menţionat că în situaţia în care se va ajunge la insolvenţă îşi doreşte ca partenerii companiei să fie cât mai puţini afectaţi, mai ales CFR SA, care are de primit peste 100 de milioane de euro, de la CFR Marfă.

“Nu-mi doresc ca în această situaţie partenerii lui CFR Marfă să fie afectaţi – sau să fie afectaţi cât mai puţin cu putinţă – şi sigur cel mai important partener este CFR SA, de aceea am susţinut accelerarea procesului de executare şi de recuperare a cât mai mult din creanţă, pentru ca să nu se petreacă un efect de domino şi să intre şi CFR SA în deficit, în colaps”, a spus ministrul Lucian Șova, în interviul acordat Agerpres.