CGMB a aprobat atribuirea în regim de urgenţă a serviciului de deratizare şi dezinsecţie

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat atribuirea in regim de urgenta a contractului pentru prestarea serviciilor de dezinsectie, deratizare si dezinfectie, pe o perioada de cel putin un an si jumatate, pana la finalizarea licitatiei privind delegarea serviciului.

29 feb. 2016, 18:13
CGMB a aprobat atribuirea în regim de urgenţă a serviciului de deratizare şi dezinsecţie

Contractul pentru asigurarea serviciului public de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, încheiat de Primăria Capitalei cu SC 3D România, a expirat pe 11 decembrie 2015, după aproape 20 de ani și mai multe acte adiționale ulterioare.

Astfel, în acest moment, în București, acest serviciu nu este asigurat prin contract de niciun operator. Primăria Capitalei a demarat în urmă cu mai mult timp o procedură pentru delegarea gestiunii acestui serviciu public, numai că aceasta presupune parcurgerea a 8 etape, din care până acum primăria nu finalizat decât una. Astfel, prima etapă, care presupune adoptarea strategiei și a programului de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, prin hotârarea Consiliului General, a fost încheiată în februarie 2015.

CITEŞTE ŞI Bugetul Primăriei Capitalei pe 2016 a fost APROBAT. Ce proiecte primesc bani

Cea de-a doua etapă – elaborarea și aprobarea prin hotărâre CGMB a studiului de oportunitate pentru fundamentarea deciziei privind organizarea serviciului de dezinsecție, dezinfecție și deratizare – nu este încă terminată. În acest moment, studiul de oportunitate este în dezbatere publică și urmează a fi supus aprobării Consilierilor generali.

Reprezentanții Primăriei Capitalei susțin că mai au nevoie de cel puțin 6 luni pentru a obține toate documentele necesare pentru declanșarea procedurii de delegare a serviciului public de dezinsecție, dezifecție și deratizare. De asemenea, se estimează că de la declanșarea procedurii și până la încheierea contractului va mai trece cel puțin un an și jumătate. Prin urmare, va mai dura cel puțin doi ani până când Bucureștiul va finaliza procedura de delegare a acestui serviciu.

Proiectul de hotărâre privind demararea unei proceduri de atribuire în regim de urgență a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului București luni.