CGMB ar putea prelungi contractul de închiriere a sediului Primăriei Capitalei. CÂTE milioane de euro e chiria

Consiliul General al Municipiului Bucureşti discută, luni, în şedinţă, proiectul privind prelungirea contractului de închiriere pentru actualul sediu al municipalităţii, din Splaiul Independenţei, unde municipalitatea s-a mutat din 2010, pentru consolidarea vechiului sediu, potrivit Agerpres.

09 dec. 2013, 09:59
CGMB ar putea prelungi contractul de închiriere a sediului Primăriei Capitalei. CÂTE milioane de euro e chiria

Primarul general Sorin Oprescu a convocat, luni, la ora 13.00, şedinţa de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), pe ordinea de zi fiind un singur proiect de hotărâre. Acest proiect vizează prelungirea contractului de închiriere din 11 decembrie 2009, pentru imobilul din Splaiul Independenţei nr. 291-293, actual sediu al municipalităţii.

Cu o oră înaintea şedinţei CGMB, consilierii generali ai PDL vor protesta în faţa sediului Primăriei Capitalei. Aceştia susţin că ies în stradă să protesteze pentru că „30 de milioane de euro din banul public sunt risipite pe sediile de lux inexistente ale Primariei Capitalei, expresie a corupţiei lui Sorin Oprescu”.

În şedinţa din 28 noiembrie, consilierii generali ai Capitalei au scos de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind aprobarea prelungirii contractului de închiriere pentru actualul sediu al municipalităţii.
Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, declara atunci că PDL şi PPDD vor solicita constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să verifice modul în care sunt gestionaţi toţi banii din Primăria Capitalei, acuzându-l pe primarul general că face „jaf” din banul public.

Viceprimarul Capitalei Marcel Nicolaescu spunea atunci că actuala clădire în care funcţionează municipalitatea nu va mai fi cumpărată, având în vedere că, în toamna anului viitor, cel mai târziu, municipalitatea va reveni în vechea clădire, din bulevardul Regina Elisabeta.

Şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declara, în 2 decembrie, că speră ca în septembrie 2014 municipalitatea să se mute în vechiul sediu consolidat, urmând ca lucrările să continue şi cu alte amenajări în curtea interioară a instituţiei.

„Noi sperăm ca în septembrie 2014 să fim acolo (în vechiul sediu din bulevardul Regina Elisabeta, n.r.). Rămâne în schimb să poată să înceapă construcţia în spate, pentru că nu deranjează pe nimeni”, a spus primarul Sorin Oprescu.

În martie 2010, Primăria Capitalei s-a mutat în calitate de chiriaş în sediul de pe Splaiul Independenţei, pentru a permite consolidarea şi reabilitarea clădirii din bulevardul Regina Elisabeta.

Sediul tradiţional al municipalităţii, situat în bulevardul Regina Elisabeta nr. 47, în sectorul 5 al Capitalei, a fost realizat între anii 1906 şi 1911, după un proiect al arhitectului Petre Antonescu. Clădirea a fost expertizată în 2005.

VEZI SI:

Oprescu: Aproximativ 3000 de câini, adunaţi de pe străzi până acum. Circa 2000 au fost adoptaţi