Charlie Hebdo în alertă: Pakistanezii au pus recompensă pe capul actualului director al revistei satirice

Un fost ministru pakistanez, Ghulam Ahmad Bilour, a anunțat luni că oferă o recompensă de 200.000 de dolari celui care îl va ucide pe noul redactor șef al publicației Charlie Hebdo, Laurent Sourisseau, zis "Riss", potrivit lefigaro.fr.

03 feb. 2015, 22:02
Charlie Hebdo în alertă: Pakistanezii au pus recompensă pe capul actualului director al revistei satirice

Anunțul survine în contextul în care următorul număr al revistei satirice urmează să iasă la 25 februarie şi va avea un tiraj mare după cum anunțat Riss, nu va cuprinde „probabil” caricaturi cu Mahomed.

„Am declarat deja că nu tolerez niciun atac la adresa Sfântului Profet”, a avertizat deputatul luni, după ce Charlie Hebdo a publicat o nouă caricatură a lui Mahomed în luna ianuarie. Declarațiile sale au fost preluate de cotidianul pakistanez The Express Tribune, care a scris și că fostul ministru va oferi 100.000 de dolari drept „compensație” familiei fraților Kouachi, autorii atentatului asupra redacției Charlie Hebdo.

Citeşte şi Scandalul caricaturilor cu Mahomed: Se cere CAPUL directorului publicaţiei Charlie Hebdo

Ghulam Ahmad Bilour nu este însă la prima incitare la omor. În 2012, după așa-zisul film „Nevinovăția musulmanilor” (este posibil ca această peliculă să nu fi existat niciodată), el a pus un preț de 100.000 de dolari pe capul regizorului. Ca și în cazul caricaturilor din Charlie Hebdo, fostul ministru a considerat filmul „o insultă la adresa Sfântului Profet”.