Charlie Hebdo: Preşedintele Barack Obama, la ambasada Franţei la Washington

Președintele american, Barack Obama, a mers joi seară la ambasada Franței la Washington pentru a aduce un omagiu victimelor atentatului contra săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo la Paris, potrivit unui corespondent al agenției France Presse aflat la fața locului.

09 ian. 2015, 07:38
Charlie Hebdo: Preşedintele Barack Obama, la ambasada Franţei la Washington

După ce s-a întors de la Phoenix, în Arizona, unde a ținut un discurs privind accesul la proprietate, Barack Obama s-a deplasat la ambasadă imediat după sosirea în capitala federală. Liderul de la Casa Albă a semnat în cartea de condoleanțe și a păstrat un moment de reculegere.

Ambasadorul Franței, Gérard Araud, a salutat pe Twitter, în engleză, un gest „emoționant” și „foarte semnificativ”. „Francezii sunt recunoscători”, a subliniat diplomatul.

Charlie Hebdo: Suspecţii se aflau pe lista neagră americană a teroriştilor

„I-am spus președintelui Obama că suntem profund emoționați de reacțiile americanilor (…) și de sprijinul pe care l-am primit”, a adăugat el.

La câteva ore după sângerosul atentat, Barack Obama a denunțat un atac „terifiant” și „laș”.

„Franța și minunatul oraș Paris unde a avut loc acest atac scandalos vor oferi lumii un exemplu etern care va dăinui dincolo de viziunea plină de ură a acestor criminali”, a mai spus liderul administrației de la Washington.